Gradsko veće Niša: Biće raspisan konkurs za obnovu fasada i krovova zgrada 1Foto: V. Torović

Konkurs za obnovu fasada i krovova zgrada biće uskoro raspisan, odlučili su članovi Gradskog veća Niša.

U konkursu će biti precizirano da će Grad će plaćati trećinu iznosa, do milion dinara, za obnovu krovova i fasada kao i za popravku liftova, a da ostali iznos moraju da obezbede stambene zajednice.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević kaže da će iz budžeta Grada biti izdvojeno 30 miliona za sanaciju fasada i krovova.

“Ideja Grada Niša je da sufinansira trećinu sredstava koje će stambene zajednice izdvojiti za neku od mera. Naravno, ta sredstva biće opredeljena i u narednoj godini. Javni poziv će vrlo brzo uslediti nakon ove odluke koju smo usvojili na Gradskom veću”, objašnjava  Radivojević.

Grad Niš prvi put formira Fond za stambene zajednice i to na inicijativu profesionalnih upravnika.

“Upravnici su na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave naglasili da su građani zainteresovani za sanaciju zgrada u kojima žive, međutim oni su suočeni sa finansijskim problemima. Zajedno sa upravnicima zgrada doneli smo, formulisali i prepoznali mere koje su najzanimljivije za stanare i na taj način smo  formirali i pravilnik koji će uslediti, kao i javni poziv”, navodi Radivojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari