Grejna sezona u Leskovcu počinje 15. oktobra, ali temperatura u stanovima neće prelaziti 22 stepena 1Foto: M. Ivanović

JKP „Toplana“ u Leskovcu spremno je za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra, a počeće i ranije ako dnevne temperature budu tri dana zaredom ispod 12 stepeni, kaže za portal JuGmedia direktor ovog preduzeća, Miloš Ilić.

Na primedbu građana da je „već sada hladno i da se stanovi zagrevaju pomoću grejalica“, odgovara da mu je to „poznato, ali da se nisu stekli uslovi za ranije uključivanje grejnog sistema“.

„Ove zime ćemo strogo primenjivati paravilnik, pa će temperatura u stanovima biti 22 stepana, plus dva stepena više ili manje“, kaže Ilić a prenosi JuGmedia.

Inače, leskovačka toplana je potpisala ugovore o nabavci uglja i mazuta.

„Gas je tu, samo ga valja aktivirati. Govoreći o drastičnom skoku energenata, treba reći da je, na primer, prošle godine u ovo vreme tona uglja koštala 13.000, a ove 17.300 dinara bez PDV-a, što je više za oko 30 odsto. Mazut je koštao 65 dinara po kilogramu, a sada je 95 do 96 dinara bez PDV-a, dok se trenutno sa cenama transporta gasa kalkuliše“, priča Ilić.

Na pitanje mogu li se Leskovčani koji koriste daljinsko grejanje nadati toploj zimi, kaže da veruje u to.

„Međunarodni ugovori su sklopljeni, toplane su, takođe, potpisale ugovore za neophodne količine. Međutim, ništa ne može da se tvrdi i obećava s obzirom na rat u Ukrajini“, objašnjava direktor leskovače toplane.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari