Gruhonjić: Pokušaj pravljenja spektakla od nestanka novinara 1Dinko Gruhonjić Foto: Medija centar

Programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić izjavio je danas za N1 da mnoštvo spekulacija nenadležnih državnih organa o nestanku novinara Stefana Cvetkovića predstavlja pokušaj pravljenja spektakla.

Predsednik Srbije, ministar policije i šef tajne službe nisu nadležni organi koji treba javnost o tome da obaveštavaju. A nadležni državni organ, u vidu tužilaštva, ćuti ili ima daleko manje informacija od onih kojima bi trebalo da bude nadređeni, ocenio je Gruhonjić.

Prema njegovim rečima, nije suština u tome da li je Cvetković bio otet ili ne, već u tome da su državne institucije potpuno urušene.

Reč je o tome da je tužilaštvo pod izrazitim uticajem izvršne vlasti i da o nezavisnosti ne može biti reči. Plašim se da ljudi nisu svesni kolika je opasnost od uzurpacije vlasti na ovaj način. To je suština priče, ukazao je Gruhonjić.

Da institucije države funkcionišu, Cvetković ne bi bio prinuđen da drži konferenciju, smatra Gruhonjić.

On podseća da se od trenutka kad je saopšteno da je Cvetković pronađen živ i zdrav, u petak, do nedelje popodne o Cvetkoviću „nije čuo ni glas“.

Imamo situaciju da 48 sati ne znamo šta je s njim, da li je slobodan, da li je uopšte pronađen, nemamo pojma ni o čemu, istakao je Gruhonjić.

Nadležni tužilac, takođe, nema pojma ili ne želi da kaže, da bi nas ministar policije mesijanski obavestio da će Cvetković u nedelju popodne doći kući. Gde je čovek bio 48 sati? Kako je moguće da u jednoj državi ne znamo gde se jedno ljudsko biće nalazi, upitao je Gruhonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari