Grujičić: Život stao za roditelje poginule dece, ali druga deca moraju da nastave da žive 1Danica Grujičić: foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas, nakon što se upisala u Knjigu žalosti u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, da je život stao za roditelje čija su deca poginula, ali da druga deca moraju da nastave da žive i da veruje da će se ona izboriti sa stresom kome su bila izložena.

Grujičić je navela da su nastavnici, grupa psihijatara i psihologa spremni da pruže pomoć deci i savetovala i roditeljima i deci da dođu da pričaju sa stučnjacima, prenela je Radio-televizija Srbije.

„To su stručni ljudi i znaju kakav savet treba da daju u ovakvim situacijama. Svi mi drugi nemamo to znanje i umeće kako da ih posavetujemo, kako da se izbore sa svim ovim što su doživeli“, rekla je Grujućić.

Ona je rekla da treba da znamo i da postoji vreme za tugu i vreme za akciju.

Dodala je da su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete i pre tragedije dosta učinili u planiranju mobilnih ekipa koje bi trebalo da idu u škole, razgovaraju sa decom i o igricama, i o raznim vrstama zavisnosti, ali i o psihičkim problemima koje deca imaju.

Sve vesti o tragičnim događajima na Vračaru i okolini Mladenovca čitajte na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari