Hiber: Etički odbor nenadležan za doktorat Malog

Posle zahteva grupe profesora za pokretanje postupka protiv mentora i članova komisije pred kojom je Siniša Mali branio doktorat

Ostavite komentar


  1. Dakle, ako neko podnese prijavu pa se ispostavi da je prijava neosnovana, onda se sam podnosilac prijave izlaže disciplinskoj odgovornosti, a jedna od posledica utvrđenja takve odgovornosti jeste i nedostojnost za izbor u zvanje. Ako takva odredba postoji, njen smisao je zastrašivanje potencijalnih podnosilaca prijava. Etički odbor nikada nije osudio nikoga iz univerzitetsko-političkog establišmenta i u tom smislu on služi za očuvanje statusa kvo na univerzitetu. Tužno je to što profesor Hiber, koji i sam u iskustvu ima politički progon, na ovaj način pomaže daljem podjarmljivanju univerziteta.
    Postupak pred FONom se nikada neće završiti, žalbe stoga neće biti i univerzitetska komisija nikada neće morati da dela. Na sve će da padne sneg. A kada se probudimo, shvatićemo da smo odavno mrtvi.

  2. „Samim pokretanjem postupka se dovodi u pitanje profesionalni ugled i čast onih protiv kojih je prijava podneta.“ Ugled i čast u ovom slučaju ne mogu biti narušeni jer ne postoje…

  3. Ceo profesionalnio rad je proveo sarađujući sa bezbednosnim službama, koje ga instaliraju uvek na mesta koja u tom trenutku odgovaraju službi. Pogledajte mu radnu biografiju. Bio je kandidat svih stranaka za sva važna mesta, zar to ne govori nešto, da u Srbiji ne vladaju stranke, već službe, domaće i strane.

  4. OK obkavljrno.
    Izvinite , ali je vasa greška.Nema zabrane ,da se taj postupak pokren!

  5. Izvinite , ali je vasa greška.
    Tačno da je objavljeno dva puta sa hredkom u oba teksta na kraju.l

  6. @Marija
    Slažem se sa Vama u potpunosti
    Veliki je problem što oni koji su najpozvaniji da komentari društveno njodgovornije teme ĆUTE.
    Zamislite da su dr.Mali i Dr.Nebojša i Dr.Jorgovana ista razina sa Hiberom…I jesu dok on i njegove kolege ćute na očiglednu masprodukciju doktora u Srbiji.Ali i običan čovek kada čuje da njihov način obraćanja biranje i konstalaciju rečenica,shvata da nemaju blage veze sa titulom kojom se dice.
    Užasnut sam nečinjenjem SANU …o ministarstvu prosvete ne želim trošiti reči
    „Došlo je vreme kada su pametni zacutali, budale progovorile a fukare se obogatile“

  7. Kако ће Г-дин Хибер објаснити то што је Универзитет пријаву о неакадемском понашању доскорашњег члана Етичког одбора Универзитета у Београду и актуелног декана-ОРГАНА ПОСЛОВОЂЕЊА Технолошко-металуршког факултета проследио Технолошком факултету када је, како сам каже, у таквим случајевима надлежан Одбор за професионалну етику?
    Поменути декан Ђорђе Јанаћковић је на семинару о плагијатима у Универзитетској библиотеци сврстан у 10 најдрастичнији случајева у Европи.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.