Hodžaj: Vez crvenih linija sa Albanijom 1Foto: www.wikipedia.org

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da ako u finalnoj fazi dijaloga, normalizaciji odnosa sa Srbijom ne bi trebalo da bude crvenih linija, onda ih ne bi trebalo biti ni u odnosima sa Albanijom.

Hodžaj je prisustvovao otvaranju graničnog prelaza sa Albanijom sa zamenicom premijera Albanije Senidom Mesi i predstavnicima Evropske unije u Albaniji i na Kosovu, preneo je „Zeri“.

U finalnoj fazi dijaloga sa Srbijom, koja bi trebalo da služi stabilnosti i bezbednosti u regionu, u Beogradu i Briselu smatraju da što se tiče normalizacije odnosa sa Srbijom ne bi trebalo da bude crvenih linija, onda, ako se te crvene linije ne primenjuju o odnosu sa severnim susedom, ne bi trebalo da važe ni u odnosu sa Albanijom, naglasio je Hodžaj.

„Danas, posle 12 godina, mi smo u završnoj fazi dijaloga sa Srbijom i dalje imamo otvorena pitanja sa našim severnim susedom“, rekao je Hodžaj i i napomenuo da je njihova želja „da dijalog služi potpunoj normalizaciji između dve države kroz uzajamno priznanje i članstva Kosova u UN, kao i pomirenju Kosova i Srbije nakon više od jednog veka velikog sukoba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari