Humanitarna aukcija slika 19. juna u Vranju za pomoć Marku Stankoviću 1Foto: Udruženje građana "Borino i evropsko Vranje"

Udruženje građana „Borino i evropsko Vranje“ u subotu 19. juna organizuje humanitarnu aukciju slika gde će sav prihod biti uplaćen na račun Marka Stankovića iz okoline Vranja kome je neophodan novac za određene terapije.

Aukcija slika biće u restoranu „A2“ od 18 do 21 čas, a kako navode iz udruženja, svi poznati likovni umetnici iz Vranja i doniraće po jednu ili više slika koje će se naći na aukciji tog dana.

Na aukciji će biti ponuđena dela najpoznatijih vranjskih umetnika: Zorana Petrušijevića Zop-a, Jovice Dejanovića, Svetislava Slavkovića Kajzera, Dejana Trajkovića Dex-a, Nataše Dimitrijević Dejanović, Dragana Dejanovića i dr.

Aukciju će voditi Radmila Kostić, kustoskinja Galerije savremene umetnosti Niš.

„Pozivamo sve zainteresovane ljubitelje slikarstva i umetnosti da prisustvuju i otkupom nekih od predstavljenih dela pomognu realizaciju humanitarne aukcije. Pored toga što će slike biti ponuđenje po manjim cenama od tržišnih, pomoći ćete i ovu humanitarnu akciju jer će celokupni prihod biti uplaćen na račun Marka Stankovića koji je iz okoline Vranja i na taj način pomoći porodici u finansiranju potrebnih terapija“, navode iz Udruženja „Borino i evropsko Vranje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari