Ona ima samo 21 mesec, živi sa majkom i dve starije sestre kao podstanar u Kladovu i boluje od Dravetovog sindroma, retkog oblika epilepsije koji počinje još u detinjstvu. Lekarska ispitivanja utvrdila su do sada poznate 33 mutacije gena, a mutacija gena kod male Gordane Mitić jedina je na svetu. Učestali epileptični napadi mogu da traju i sat vremena, a umeju da se završe u bolnici, jer ostaje bez kiseonika i životno je ugrožena.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

…Želja da pomognu svojoj dvogodišnjoj sugrađanki motivisala je prijatelje, poznanike, ljude dobre volje, udruženja, institucije i ustanove u Kladovu koji su organizovali humanitarni koncert klasične gitare. Danilo Milojković, trenutno na master studijama u klasi profesora Darka Karajića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i član Beogradskog gitarskog društva sa kojim aktivno održava koncerte, odazvao se pozivu organizatora – Centra za humano delovanje „Logotera“ Kladovo, Asocijacije za razvoj Kladova, OŠ „Vuk Karadžić“ i Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo i u svom rodnom gradu održao dva koncerta u prepunoj sali Doma kulture. Sav prihod ostvaren tom prilikom biće usmeren na lečenje male Goce. Iako trenutno ne postoji lek, postoji mogućnost kvalitetnijeg lečenja male Gordane Mitić u inostranstvu.

– U nemačkoj klinici Mara leči se veliki broj dece sa Dravetovim sindromom iz čitave Evrope. Prosledili smo im medicinsku dokumentaciju i zahtev za prijem na kliniku. Čekamo odgovor, verujući da će biti pozitivan. Inače, na prijem na ovu kliniku čeka se četiri meseca i nadamo se da će do tada biti i gotovi rezultati analize krvi nas roditelja koje se rade u belgijskoj laboratoriji, ispričala nam je Miladinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari