Narodna kuhinja u Loznici će i naredne godine sredstvima lokalnog budžeta pripremati po jedan kuvani obrok za 150 socijalno najugroženijih građana. Sekretar Crvenog krsta tog grada Vesna Melezovićrekla je juče da su predlogom novog gradskog budžeta predviđena sredstva za tu namenu.

Ona je kazala da će zbog povećanja cena osnovnih životnih namirnica neophodnih za pripremanje obroka biti potrebna nešto veća sredstva nego ove godine, ali nije mogla da precizira u kojem će iznosu biti ta budžetska stavka.

U ovoj godini za rad narodne kuhinje iz lokalnog budžeta izdvojeno je 4,6 miliona dinara. Obroke će i dalje spremati i distribuirati Javno komunalno preduzeće Naš dom, a deliće se na dva punkta, na Zelenoj pijaci u Loznici i u Klupcima. Obrok se sastoji od pola litra kuvanog jela, salate, pola vekne hleba i 100 grama mesa.

Narodna kuhinja u Loznici sa prekidima radi 14 godina. Do pre šest godina dnevno je spremano oko 2.900 obroka. U nedostatku drugih donatora, opština Loznica je od maja 2003. godine finansirala rad ove ustanove, najpre za 300, a od aprila 2004. godine za 150 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari