I Vreme odustaje od postavljanja pitanja elektronskim putem na konferencijama 1Foto: logo

Zbog nemogućnosti profesionalnog rada u javnom interesu, redakcija nedeljnika Vreme danas je saopštila da odustaje od postavljanja pitanja elektronskim putem na konferencijama za medije članova stručnog tima za borbu protiv virusa covid-19.

Kako se napominje u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici nedeljnika Vreme, „praksa pokazuje da odgovori ne odgovaraju tačnom i pravovremenom infomisanju građana“.

Prema stavu Redakcije, ove konferencije za medije se takođe „instrumentalizuju za potrebe vlasti“.

„Sve zajedno je izuzetno opasno u vreme vanrednog stanja i pristajanje na ovakav odnos prema medijima je i pristajanje na dodatno gušenje medijskih sloboda“, zaključuje redakcija Vremena.

Novinska agencija FoNet će i ubuduće posredno izveštavati sa konferencija stručnog tima za borbu protiv virusa Covid 19, imajući u vidu vanredno stanje u zemlji, ali njegovim članovima više neće postavljati pitanja elektronskom poštom, jer takav način komunikacije sa sagovornicima nije ni u novinarskom, niti u javnom interesu.

Redakcija lista Danas je u znak solidarnosti sa kolegama iz novinske agencije FoNet, odlučila da članovima stručnog tima za borbu protiv virusa kovid-19, a koji se svakog dana obraćaju javnosti bez prisustva medija, više ne šalje pitanja u vezi sa epidemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari