Ibarska magistrala kod Kraljeva ponovo prohodna 1Foto: Vladimir Vasic/ATAImages

Saobraćaj preko novoizgrađene devijacije na mestu srušenog mosta kod Kraljeva u funkciji je od danas, a ta devijacija biće prelazno rešenje do izgradnje novog mosta koji će, prema obećanjima nadležnih, biti završen do sredine oktobra.

Radnici preduzeća „Novi Pazar put“ završili su izgradnju devijacije kod mosta na Musinoj reci u Adranima, kojem su teško oštećena „prilazna krila“ u poplavnom talasu u noći između 15. i 16. juna, pa je Ibarska magistrala od jutros ponovo prohodna.

„Izgradnja devijacije trajala je 10 dana, a radnici našeg preduzeća uspeli su danonoćnim radom, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja građevinarstva i infrastukture, gradom Kraljevom, Elektroprivredom Srbije, javno-komunalnim preduzećima iz Kraljeva i meštanima Adrana, uspeli su da za to vreme izmeste sve instalacije sa starog mosta, bezbedno ga sruše i naprave novu devijaciju“, rekao je direktor preduzeća „Novi Pazar put“ Aleksandar Grbović.

Devijacija je duga 80 metara, a pored dve saobraćajne trake urađena je i pešačka staza, a omogućen je i putnički i teretni saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari