Igor Božić: Zekić izvrće činjenice, a premijerka ne vidi problem u nepoštovanju rokova institucija 1foto N1

Savet REM-a sinoć je doneo odluku o obustavi rada zbog “ugroženosti i pritisaka” od, kako su naveli, strane opozocionih političara, civilnog sektora i nezavisnih medija. Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić rekla je za Danas da mediji Junajted grupe “ucenjuju i siluju” REM, te da ona nije ugrožena i da smo je “pomešali sa Jelenom Obućinom”.

Direktor programa TV N1 Igor Božić je izjave Zekić ocenio kao “opasne besmislice i izvrtanje činjenica”.

– Da ne govorim koliko je sramotno poređenje s pretnjama Jeleni Obućini. Svojom izjavom je predsednica REM samo diskreditovala sebe i dužnost koju obavlja – navodi naš sagovornik.

Podsetimo, Zekić je na pitanje ko je ugrožava odgovorila da se ne seća da se žalila da je ugrožena, poručivši da smo je pomešali sa Jelenom Obućinom.

– A ovde uopšte nije reč o meni, nego o Regulatornom telu za elektronske medije, koje mediji u vlasništvu Junajted medije, bukvalno ucenjuju, siluju, i očigledno nameravaju to da rade sve dok Nova S ne dobije frekvenciju. No, kako i ja i REM dosta nezgodno reagujemo na siledžije i silovatelje, plašim se da im ovaj put to neće proći – rekla je Zekić.

Medije Junajted grupe danas je spomenula i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Da li danas emitujete program, upitala je Brnabić novinara N1 koji joj je postavio pitanje na konferenciji za novinare posle ceremonije kojom je označen početak direktnih letova između Beograda i Tjenđina u Kini.

Brnabić je ocenila da su dve televizije u vlasništvu Junajted medije, N1 i Nova S, pokrenule kampanju o slobodi medija na dan koji je bio veoma važan za Srbiju, kada se održavao samit EU – Zapadni Balkan u Tirani.

“Hteli ste da se skrene pažnja ili da dodatno otežate Srbiji i vi ste to pokazali, rekla je Brnabić i dodala da su se te dve televizije „samougasile“ da bi pokazale da nema slobode medija. Kad ste se odlučili da ponovo radite, to znači da u Srbiji postoji sloboda medija”, navela je Brnabić i ocenila da je kampanja N1 i Nove S bila nekorektna prema kolegama iz drugih medija, navodeći kao primer Juronjuz ili Insajder.

Kad ste se upalili, pokazali ste da postoji sloboda medija, kao i dan pre toga, rekla je Brnabić.

Igor Božić negira za Danas navode premijerke, ističući da je program prekinut zbog pete frekvencije a ne samita u Tirani.

– Naravno da zatamnjivanje ekrana nije planirano zbog samita u Tirani, već zato što je u ponoć 4. decembra istekao rok za dodelu nacionalne frekvencije. Vrlo čudno je što premijerka ne vidi problem u nepoštovanju rokova institucija, već ima problem s našim tajmingom – ističe Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari