Igor Jurić jutro nakon nestanka devojčice iz Bora: I dalje nije pronađena, veliki broj pripadnika MUP na terenu 1Igor Jurić Foto: Medija centar

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić, govoreći o nestanku devojčice iz Bora, istakao je u jutarnjem programu televizije Prva da je veliki broj pripadnika MUP na terenu.

Igor Jurić rekao je da je još juče nakon prijave nestanka više od 200 službenika MUP bilo na terenu, a danas ih ima još više.

„Protok vremena je veliki i to je ono što je najzabrinjavajuće u celoj priči“, naveo je Jurić.

Govoreći o SMS porukama koje su poslate nakon što je pokrenut sistem „Pronađi me“, rekao je da MUP radi na tome da se unapredi sistem, ali da operateri u jednom minutu mogu da puste do 50.000 SMS poruka, a neki i manje.

„U nekom narednom periodu se ovaj sistem neće bazirati na SMS poruke, nego na neke druge vidove informisanja, gde neće biti potreban mobilni operater kako bi se građani obavestili o nestanku deteta“.

Šta se do sada zna o nestanku devojčice pročitajte OVDE

Takođe je istakao i da će sada teško javnost dolaziti do bilo kakve informacije, jer je istraga u toku.

„Policija je i u slučaju nestanka Tijane bila vrlo oprezna u davanju informacija ne samo medijima, nego i porodici. Teško da će izaći bilo kakve informacije dok se dete ne pronađe“, rekao je Jurić.

Kako je zaključio, zbog terena koji je vrlo težak i zbog vremenskih uslova to je sada dodatna otežavajuća okolnost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je juče sistem „PRONAĐI ME“, navodi se ne sajtu MUP. To je prvi put da je sistem pokrenut otkad je prošle godine aktiviran u Srbiji.

Devojčica je nestala juče oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP.

Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova.

Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju na broj 192 ili da se jave na broj telefona 0652816041.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari