Igra gluvih telefona između nadležnih službi: Novinarka Sofija Vukajlović o tome zašto raste broj ubijenih žena u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Dal’ je ikom palo na pamet da uporedi sadašnje brojke sa brojkama pre feminizma i tzv „emancipacije“?

    Jer pazite: jednakopravnost je jedno, a biologija drugo. Možemo mi da uvedemo pozitivnu diskriminaciju, afirmativnu akciju itsl, ali žene i muškarci će uvek agresivnost ispoljavati drugačije – žene psihološki: jezičinom, spletkarenjem, ponižavanjem, omalovažavanjem, a muškarac fizičkom akcijom, da ne kažem – pesnicama.

    Tako da kad ženi jednakost pomrači zdrav razum pa muškarcu „uđe u ring“ šta može da očekuje da će da dobije osim batina?

    I dok feministkinje vide problem muške agresivnosti, skroz su slepe za žensku. Muškarce treba vaspitavati da obuzdavaju fizičke reakcije, ali u isto vreme i žene treba naučiti da obuzdavaju svoje psihološko nasilje nad muškarcima.

    Što se tiče alkoholizma: i žene šljokaju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.