Imovina Marije Milošević otišla na doboš 1Foto EPA SOGUN

Banka Inteza objavila je juče oglas u dnevnim novinama u kojem zbog dugova doktora Nikole Antića, javni izvršitelj prodaje nekretnine u Antićevom vlasništvu na Dedinju u Beogradu.

U tome ne bi bilo ništa sporno da, po saznanju našeg lista, parcele i objekti koji su na prodaju nisu predmet sudskog postupka koji je protiv Antića pokrenula Marija Milošević, tvrdeći da je on prevarom došao u posed njene imovine.

Ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković već godinama vodi postupak protiv Nikole Antića, a jedan od svedoka u tom procesu je Dragan Hadži Antić, bivši glavni i odgovorni urednik Politike, koji je korisnik trećine državnog zemljišta na istoj adresi, gde inače i stanuje. Njegova imovina nije sporna niti je predmet sudskog spora. Za naš list navodi da nije u srodstvu sa Nikolom Antićem, iako se isto prezivaju.

– Nikola Antić je bivši istaknuti julovac i nekadašnji direktor GAK Narodni front, koji je na tu poziciju došao zahvaljujući Miri Marković. Vratio joj je tako što je na prevaru uzeo nekretnine od njene ćerke. Postupak pred sudom se vodi godinama, a u tom procesu sam svedok – kaže za Danas Hadži Antić.

Mariju Milošević u ovom postupku zastupa kancelarija Zdenka Tomanovića. Osim krivične prijave koja je podneta protiv doktora Antića, kancelarija Tomanović je podnela prijavu i protiv Banke Inteze zbog nezakonite prodaje imovine čije vlasništvo sudski još nije utvrđeno. Kako nezvanično saznajemo, Antić duguje banci više od dva miliona evra zbog čega ona pokušava da proda pet parcela koji su navodno u njegovom vlasništvu. Na četiri parcele nalaze se zgrade i drugi objekti, dok je peta parcela „njiva prve klase“.

Od Banke Inteze juče nismo dobili odgovore o tome kako se ova imovina našla na javnoj aukciji, uprkos sudskom postupku koji je u toku.

Dug od 800.000 evra

Marija Milošević je, prema pisanju medija, Nikoli Antiću pre šest godina prodala stan od 250 kvadrata na Dedinju za 800.000 evra, ali joj on taj novac nikad nije isplatio. Na toj adresi je otvorio i ginekološku ordinaciju. U međuvremenu je uzeo kredit, zapao u dugove, pa je nekretnina otišla pod hipoteku, a doktor Antić odavno ne živi na toj adresi.

Banka Inteza: Podneli smo predlog za izvršenje na nepokretnostima na kojima je upisana hipoteka

„Banca Intesa u svim aspektima svog poslovanja u potpunosti poštuje pozitivnu zakonsku regulativu i rukovodi se načelima dobre poslovne prakse, pa tako i u slučaju koji se navodi. U skladu sa Zakonom o izvršenju i obezbeđenju, prodaju nepokretnosti za koje je objavljen oglas koji navodite, ne sprovodi Banca Intesa, već javni izvršitelj, koji je nosilac javnih ovlašćenja Republike Srbije. Banca Intesa je podnela predlog za izvršenje na nepokretnostima na kojima ima upisanu hipoteku, a koje su prema podacima iz nadležnog katastra nepokretnosti u vlasništvu Nikole Antića, kako sada, tako i u vreme overavanja založnih izjava radi uspostavljanja hipoteke u korist Banca Intesa. Pomenuto izvršenje se sprovodi na osnovu pravosnažnog rešenja o izvršenju koje je doneo Prvi osnovni sud Beograd dana 06. juna 2017. godine, takođe u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju“, navodi se u odgovoru Banke Inteza na pitanja Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari