– Vojska Srbije ustupiće bivši vojni poligon u Svilajncu, površine 23 hektara za izgradnju osam stanova, izjavio je zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović nakon razgovora sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem o mogućnostima da se vojna imovina koja se više ne koristi u tom gradu, zameni za stanove, saopštila je juče informativna služba Opštine Svilajnac.


Svilajnačka lokalna samouprava će na prostoru vojnog poligona graditi Industrijsku zonu 2, za koju već ima zainteresovanih investitora, koji bi na tom prostoru u narednih nekoliko godina mogli da zaposle do 2.000 ljudi. Strani investitori čekali su mesecima da uredba Vlade Republike Srbije stupi na snagu u februaru, pa da započnu sa ulaganjima u opštinu Svilajnac.

Poovoj uredbi lokalnim samoupravama je omogućeno da zainteresovanim investitorima daju u zakup ili prodaju građevinsko zemljište bez nadoknade ili po nižoj ceni od tržišne. Uredbom je definisano da se investitorima ništa neće poklanjati, već da će oni koji dobiju zemlju imati obavezu da ulažu u proizvodne pogone i otvore nova radna mesta, što je i prioritet aktuelne vlasti u Svilajncu, navodi se u ovom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari