Inicijativa Otvoreni parlament smatra da praksa zabrane prisustva i obraćanja građana na konferencijama u holu Narodne skupštine nije dobra 1Skupština Srbije Foto: Bojan Cvejić

Inicijativa Otvoreni parlament koja prati rad Skupštine Srbije od 2012. godine, ocenila je danas na svom Tviter nalogu da praksa zabrane prisustva i obraćanja građana na konferencijama u holu Narodne skupštine nije dobra, jer građanima šalje poruku da njihovo učešće u demokratskim procesima nije poželjno, što je suprotno osnovima demokratije.

„Narodna skupština bi trebalo da bude mesto u kojem mogu da se čuju glasovi građana, naročito kada se govori o problemu koji ukazuje na nejednaki tretman pojedinaca pred zakonom. Jedan od načina za to je i obraćanje trećih lica na konferencijama u holu skupštine“, naveo je Otvoreni parlament.

Dodaje se da ako predsednik Skupštine nekome uskrati mogućnost da se obrati na taj način javnosti treba da bude saopšteno koji su razlozi za takvu odluku.

Prošle nedelje nije dozvoljeno majkama dece koja su izbačena iz vrtića u Pećincima da se obrate na konferenciji za novinare u holu Narodne skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari