Šta se zaista dogodilo u holu Skupštine sa fotografom SNS-a: Đorđe Miketić tvrdi da mu nije pretio i preturao po torbi 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

„Laž je da sam kopao po torbi „novinara“ u skupštinskoh holu, kako tvrdi Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije. Niti sam mu pretio. Ali je istina da taj „novinar“, radi na SNS propagandi“, kaže za Danas Đorđe Miketić, poslanik Moramo-Zajedno,.

Na pitanje šta se zaista dogodilo u skupštinskoj sali tokom zasedanja, Miketić odgovara da je tokom zasedanja, protivno svim pravilima Narodne skupštine u salu ušetao jedan fotograf i slikao poslanike po sali.

„Ovo se desilo kada je sednica već uveliko počela i kada su svi ostali novinari udaljeni iz sale, jer im po poslovniku nije dozvoljeno da budu u Plenumu. Nakon sat vremena u holu sam sreo ovog fotografa koji je radio na kompjuteru i slao pomenute snimke. Pitao sam ga za koju agenciju radi, kako se zove i ko mu je dozvolio da uđe u salu mimo svih propisa. Nije želeo da se predstavi, iako sam se ja predstavio. Zvao je obezbeđenje koje je sedelo za susednim stolom i pratilo naš razgovor“, objašnjava sagovornik Danasa.

Dodaje da je obećao „novinaru“ (prim. autora, Nemanji Miloševiću) da će tražiti od generalnog sekretara Skupštine, da ispita ovaj slučaj i da će tražiti odgovornost onih koji su mu iz informativne službe skupštine dozvolili da mimo svih propisa uđe u salu.

Prema skupštinskim pravilima, fotoreporterima i snimateljima je dozvoljeno snimanje pred početak sednice, a onda moraju da je napuste.

„Milenko Jovanov je potom izgovorio gnusne laži da sam mu ja kopao po torbi, ali je potvrdio da ovaj “novinar” ustvari radi za njihovu propagandu. Od generalnog sekretara skupštine sam zvanično zahtevao da se obelodani ko ga je pustio u salu, ko je ovaj “novinar” i da se pokažu snimci sa kamera koje će potvrditi koliku laž je u plenumu izgovorio šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov“, ističe Miketić.

Da podsetimo najpre se Zoran Lutovac, poslanik i lider Demokratske stranke, požalio se na početku sednice Skupštine Srbije Vladimiru Orliću, predsedniku parlamenta, da je jedan medijski radnik povlašćen jer se jedino njemu dozvoljava da uđe u salu za vreme zasedanja i da fotografiše.

Lutovac je rekao Orliću i da je reč o osobi koja prekida i provocira opozicionare na njihovim konferencijama za novinare u parlamentu.

Orlić je oštro odbacio ove Lutovčeve primedbe, rekavši da tako nešto ne može nikako da bude problem.

Lutovac je kasnije okačio na Tviteru i objavu o kome je reč.

“Nemanja Milošević, Univerzum hd medija news agency, dolazi na sve kzn opozicije da provocira. E, on ima poseban status u Skupštini. Njemu se dozvoljava da uđe u salu za vreme zasedanja i fotografiše. Svi ostali moraju to da učine na početku sednice i da izađu posle par minuta”, napisao je Lutovac na Tviteru.

Nekoliko sati kasnije, Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, rekao je da je poslanik Zajedno – Moramo Đorđe Miketić u holu napao novinara, kojeg je na početku sednice spominjao predsednik DS Zoran Lutovac.

„Narodni poslanik Miketić iako je dužan da prisustvuje sednici Skupštine. Ne prisustvuje, već po skupštinskom holu napada novinara „, rekao je Jovanov, napominjući da će o događaju obavestiti nadležnog ministra i poverenicu Brankicu Janković.

Objasnio je da je napad na novinara počeo Zoran Lutovac koji ga je žigosao kao nekog ko prekida njegove konferencije za štampu, a onda mu je prišao Miketić u holu, preturao po njegovoj torbi, vikao na njega, pa je ovaj pozvao obezbeđenje i obezbeđenje je reagovalo.

„Molim da se novinarima omoguće da rade  i da se zaštite od agresivnih predstavnika opozicije. Ovaj momak je iz Univerzal HD medije“, rekao je Jovanov.

Opozicija je pokušala da objasni šta se to desilo, ali predsedavajući Vladimir Orlić nije dozvolio repliku , pa je tako Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Moramo Zajedno, bez ijedne izgovorene reči, zaradio čak dve opomene.

“Svi znamo da čovek koji je ovde bio i koji se predstavljao kao novinar, nije nikakav novinar. Njegov zadatak je da sa vašom specijalnom legtimacijom ometa konferencije za novinare opozicije. Tražim da se utvrde sve činjenice kako biste prestali sa obmanom javnosti“, poručio je Nebojša Zelenović, predsedavajućem Orliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari