Zaseda Narodna skupština, prisustvuju ministri odbrane i informisanja 1Printskrin RTS

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas vanrednu sednicu na kojoj će razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, izmene Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, kao i međunarodne sporazume i izveštaje nezavisnih tela.

Vodiće se objedinjena rasprava o svih 26 tačaka dnevnog reda.

Na dnevnom redu sednice su izveštaji o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2021. i godišnji izveštaji Zaštitnika građana i Poverenika za zaštitu ravnopravnost za 2021. godinu.

Poslanici će razmatrati i izveštaje Agencije za sprečavanje korupcije, Agencije za energetiku, Komisije za zaštitu konkurencije i Fiskalnog saveta za 2021. godinu.

Na dnevnom redu su i izveštaji Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Kancelarije za javne nabavke, Državne revizorske institucije, Komisije za kontrolu državne pomoći i Komisije za hartije od vrednosti, kao i Predlog kandidata za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

Poslanici će raspravljati i o predloženim izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari