Inkluzivni centar za osobe sa invaliditetom u Užicu 1Foto: N. Kovačević

Inkluzivni edukativni i socio-terapijski centar uskoro će ponuditi novu socijalnu uslugu osobama sa invaliditetom, deci i članovima njihovih porodica u Užicu i Zlatiborskom okrugu.

Ta mogućnost je najavljena na završnoj konferenciji projekta „Zajedno za privremenu tuđu negu za osobe sa invaliditetom”, koja je juče održana u Užicu, u okviru programa Swiss PRO (Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti).

Vrednost projekta je 15.000 dolara, od čega je učešće Grad Užica 1.800 dolara.

Novu socijalnu uslugu je najavio Edin Bašić, asistent na programu Swiss PRO, navodeći da taj projekat predstavlja podršku partnerskom odnosu lokalne samouprave i udruženja, koje se bave problemima najranjivijih grupa.

„Direktni rezultati su pružanje velikog spektra usluga socijalne zaštite za najugroženije delove stanovništva u Užicu i Zlatiborskom okrugu“, kazao je Bašić i istakao da je to „primer dobre prakse za ostale lokalne samouprave“.

Slobodan Grbić, član Gradskog veća, naveo je da je Grad obezbedio prostor u naselju Turica za pružanje nove usluge.

„Pored kreativnih radionica i škole životnih veština, korisnici imaju i medicinski tretman koji će im omogućiti logopedi i fizioterapeuti“, kazao je Grbić. On je objasnio da je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,5 miliona dinara kako bi ta usluga bila moguća do kraja ove godine i kazao da se nada da će ona naredne godine biti uvršćena u redovne usluge socijalne zaštite.

Biće to deveta usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom u Užicu, a prema potrebama, kako je rečeno, razvijaće se i nove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari