"Institucije su postale opasnost za žene": Protesti na Kosovu zbog ubistva žene u Uroševcu 1Foto: Facebook/Koha.net

U Prištini je održan protest kao odgovor na ubistvo 21-godišnje žene u Centru za socijalni rad u Uroševcu, piše N1, pozivajući se na Koha.net.

Pod motom „Bezbednost za devojke i žene“, u 17 časova na Trgu „Zahir Pajaziti“ u Prištini održan je protest koji je organizovao Kolektiv za feminističku misao i akciju, piše Koha.net.

Demonstranti su nakon okupljanja na trgu, nastavili u šetnju ka Ministarstvu pravde i do Policijske stanice „Cendra“ u Prištini, gde su bacali dimne kanistere, piše Koha.net.

Protest je održan i u Uroševcu oko 14 časova.

Među okupljenim građanima bio je i petnaestogodišnji brat nastradale žene, koji je prilikom pucnajve u Centru za socijalni rad ranjen, piše Ekonomija onlajn.

Građani su se pre početka šenje okupili ispred Centra za socijalni rad u Uroševcu, noseći parole: „Ubistvo je zločin, a ne izgovor“, „Institucije su postale opasnost za žene“ i „da se ​​i mi naoružamo, da se zaštitimo?!“, prenosi Kosov.online.

Podsetimo, dvadesetjednogodišnja E. C. ubijena je u petak u Centru za socijalni rad u Uroševcu, a za ubistvo je osumnjičen njen bivši suprug V. A, star 36 godina. Povređen je brat i žrtve koji ima 15 godina.

Kako piše Kallxo, a prenosi KoSSev, sud u Uroševcu odredio je pritvor od 30 dana 36-godišnjem V. A., osumnjičenom za ubistvo 21-godišnje žene i ranjavanje njenog brata u objektu Centra za socijalni rad u Uroševcu.

Tereti se za teška krivična dela – teško ubistvo i posedovanje oružja bez dozvole, potvrdila je za Kallxo portparolka Tužilaštva u Uroševcu Vjosa Baftiju (Baftiu).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari