Prvih dana nove godine Šiđani su se dogovorili o saradnji sa Nemcima, a predsednica Opštine Nataša Cvjetković potpisala je protokol sa dva nemačka investitora koji žele da ulažu u šidsku opštinu. Reč je o investicijama od 135 miliona evra, a u pitanju je otvaranje dve fabrike u Višnjićevu, i to pogona za reciklažu guma i fabrike za proizvodnju biogasa, u kojima bi posao trebalo da nađe oko 150 radnika.


Potpisivanje protokola o saradnji prvi je korak ka realizaciji veoma značajnog ulaganja nemačkih investitora u Šid i Srem, a to je rezultat pregovora koji su trajali godinu i po dana. Početak izgradnje očekuje se u martu, a prioritet pri zapošljavanju imaće pripadnici romske nacionalnosti. Potpisivanju ugovora, pored narodnog poslanika Željka Brestovačkog i načelnika Sremskog okruga Save Ališića, prisustvovali su i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, kao i direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović, koji su bili posrednici u pregovorima sa nemačkim privrednicima i pružili veliku podršku i pomoć šidskoj opštini.

Kako je istakla predsednica Cvjetković, napokon se pokazalo i dokazalo da šidska opština ima značajan geostrateški položaj i u okruženju i po tome bi, po njenom uverenju trebalo da budu lideri u regionu. – Zahvaljujući upravo našem geostrateškom položaju postali smo atraktivni kako za strana tako i za domaća ulaganja – istakla je predsednica Nataša Cvjetković.

Po uverenju pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina ova investicija je veoma značajna, a simbolika je što je potpisivanje protokola usledilo upravo na početku godine u kojoj se očekuje da Srbija postane kandidat za članstvo u EU.

Otvaranjem novih radnih mesta smanjiće se nezaposlenost, a lokalna samouprava je na taj način pokazala spremnost da privuče strane investitore i tako ubrza ekonomski razvoj ne samo svoje opštine nego i celog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari