Irinej: Kad nam vrate imovinu, plaćaćemo porez

Ostavite komentar


  1. Da li i gradjani, kojima treba da se vrati imovina, mogu da ne placaju porez, kao i SPC?

  2. Kad predjete za stalno u Pecku patrijarsiju, onda cemo poverovati da se istinski brinete za Kosovo i kosovske Srbe. Kad otvorite vrtice, skole, bolnice, domove za stare, boravista za beskucnike, sirotinju; kad se javno odreknete i osudite sve razvratnike, pedofile i lopove iz svojih redova, kad platite nekome lecenje, kad donirate lekove, medicinske aparate, prestanete da papreno naplacujete vencanja, sahrane, kad izadjete iz mercedesa i udjete u gradski prevoz kao vas narod, itd.itd. onda cemo vas drugacije gledati i postovati. Nije dzaba prica o popu koji je ispao iz camca u reku i utopio se jer su mu ljudi vikali "daj pope ruku" a trebalo je, kako im je posle receno, kazati "evo ti pope ruka", jer nije navikao da daje vec samo da uzima. Hristos se rodi, srecan Bozic svima.

  3. Што се опорезивања цркве тиче ја не бих опорезивао цркве и манастире и земљу на којој се налазе
    Али би опорезивао patrijaršijska dobra doo
    Такође читао сам негде не могу да се сетим где, да држава за разне НВО и верске заједнице годишње издваја 6 милијарди динара, за верске организацје новац се расподељује по броују верника па зато највише иде за СПЦ, сума је мислим 9 милиона $.
    Ја сам за то да се прекине уопште са финансирањем верских заједница и НВО из буџета (ето кад се опорезивање и прекид финансирања свега сабере испадне таман оно смањење плата и пензија) на производњу предузећа која су у власништву верских заједница наплаћивати норманлно порез а из буџета једино платити рестаурацију оних верских објеката који су споменици културе.

  4. Kad ovaj pop može državi da kaže -"KUŠ", meni samo ostaje da se ponovo učlanim u Komuniste!

  5. Crkva bi da bude jača od države. Ako država to dopušta, onda i nije država. Obavezno da plaćaju porez da se nahrani sirotinja!

  6. Čoveče, možeš li jednu izjavu novinarima dati, a da me dodatno ne razočaraš? Možeš li nešto reći, a da ne bude kontradiktorno, nelogično, licemerno, prizemno, palanačko? Možeš li jednom nešto reći, a da zaista ima veze sa rešavanjem nekakvog problema u materijalnom svetu, kada ti je već duhovni svet toliko u drugom planu? Samo neko mastiljarenje, zamagljivanje, mlaćenje prazne slame… I da, tokom istorije smo imali daleko teže prilike, ali tebi lično prilike nisu dovoljno teške, pa se foliraš kako bi nadoknadio nedostatak saosećanja, poput svih onih licemernih popova što se voze u lepim kolima ("darovanim od nekog Srbina iz rasejanja") – a vernicima iz raspalih jugića kažu "Joj, jeste, teško se živi…" Bilo je teže, i za narod, a naravno i za Crkvu, što ne znači da ovom narodu već sutra neće biti teže sa ovakvim "elitama", ovakvom Crkvom i ovako obmanutim masama (obmanutom i od strane "elita" i od strane Crkve i od strane medija, širom ovog tužnog Balkanskog poluostrva)…

  7. Patrijarh cita samo tabloide i prenosi njihove traceve koji odgovaraju vlastima a onda sledi zalosno ucenjivanje u maniru:ako ti meni,onda cu ja tebi,Time nam jasno kaze da nije za pravnu,sekularnu i uredjenu drzavu.Dakle,patrijarh zeli da zivimo u ovom smecu koje se samo drzavom zove,jerbo njemu nesto nije vraceno,dok ga bas briga sta je sve nama oduzeto?!
    Ako je to bozija i ljudska pravda,onda…
    U svakom slucaju,ova i ovakva crkva me nece videti a bog je samnom i kod kuce.

  8. Izjava patrijarha Irineja je sramna – poglavar SPC otvoreno ucvenjuje drzavu. A drzava to tolerise.

  9. Crkva se sama diskvalifikovala,osvešćevanjem bespravno sgrađene, na privatnom imanju, crkve tome-diplome!

  10. Kakav licemer i cinik. Crkva se je potpuno odvojila od naroda. Dok smo se mi 20 godina borili da se donese zakon o vracanju imovine fizickim licima pravoslavna crkva nikada nije stala na nasu stranu da nam pomogne i ako su vec uveliko dobili zakon kojim im se je vracala imovina. I sada kada takodje fizicka lica placaju porez na imovinu koja im se je vratila kakva je to privilegija za crkve. Malo im je sto imaju ogroman novac i podizu na sve strane vladicanske dvore za djakuzi kadama i muzickim sobama. Za to imaju novac ali za porez drzavi nedaju imaju ali ne daju. Koliko je narodnih kuhinja podigla pravoslavna crkva. Patrijarh treba debelo da se zamisli nad onim sto se desava u pravoslavnoj crkvi. Bog je Veli i sve vidi.

  11. Država ne čeka, nego im priprema uvođenje fiskalnih kasa. Da bi sve bilo po zakonu i kako bog zapoveda.

  12. Kad sam video da pop blagosilja tome-diplome crkvu na privatnom imanju,bez gradjevinske dozvole,prekrstio sam se,iako sam ateista!

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.