Irinej: U crkvi nema podela oko Kosova

Ostavite komentar


  1. Ne sumnjam da svi imaju isto misljenje po pitanju Kosova, jedino sto neki jasno ne vide Vucicevu predanu borbu za Kosovo.

  2. Nesme biti podela ni u crkvi,ni u narodu..Samo tako ćemo uspeti da rešimo suštinu našeg problema.

  3. Koji je to opštepoznati stav SPC o Kosovu i Metohiji? Baš me čudi zašto se i pomislilo da unutar crkve ima različitih stavova. Ali na kraju računa se izjava patrijarha Irineja, njegova je poslednja i najjača.

  4. Partrijarhu se mora verovati i među stanovništvom, nema razlike da treba sačuvati Kosovo,jer je to svima je jasno srpska zemlja, oteta silom.Međutim, postoje razlike ne samo u Crkvi, na koji način to učiniti i tu je odgovor izuzetno težak.

  5. Verujem da nema podela u SPC slusajuci Patrijarha Irineja, medjutim nadje se uvek neko poput Amfilohija pa iznese licno misljenje i baci "senku" na sve… Crkva brine o nasoj svetoj zemlji tu nema dileme.

  6. Postoji mozda podela u odnosu na drzavno vlast. Ovi sto je podržavaju ustvari licemerno su za to da Kosovo ne bude predato. Pričaju to se narod ne pobuni ni protiv njih ni protiv vlasti. Znaci u suštini podela postoji. Jos jedna patrijarhovo lukavstvo. Tog coveka treba smeniti zajedno sa državnim sistemom jer je ocigledno potpuno kontrolisan i pod uticajem države.

  7. Prvi put u zivotu moram da se slozim sa Matijom Beckovicem. "Kosovo" jeste najskuplja srpska rec. Sve sto su ikad imali ili jos uvek imaju Srbi ce izgubiti zbog nje. Pa cak i vise, izgubice zbog nje i sami sebe kroz nestanak ne samo drzave kakve-takve vec i samog naroda. Za samo pedesetak godina sve ovo ce biti totalno nevazno, pa makar svet neocekivano procvetao ili zavrsio u ognju (sto nasi velikosrbijanci cekaju, dok im se isplati). Inace sinonimi za rec "Kosovo" koji se kriju iza nje su licemerje, pokvarenost, licni interes, umisljenost, kompleks vise vrednosti i ironicno – odsustvo svakog osecaja za narod i drustvo osim kad ga gledaju kao stado.

  8. Jasna,Anja,Sanja jadno je to što vi podržavate,ili ste slepe kod očiju pa ne vidite ono što svako normalan vidi.Ipak je ovo za vas veoma teško za shvatanje.Samo se vi klanjajte svom patrijarhu Vučiću daleko ćete da dogurate.

  9. @Zoran. Hajde molim te smeni papu Franja kao što ste onomadne smenili Amfilohijevog prijatelja i cimera papu Benedikta.

  10. Svuda u savremenom svetu, crkva je odvojena od države, propagira mir i ljubav i brine se o dušama vernika. Samo u srbiji je drugačije. SPC se otvoreno meša u politiku, a njeni sveštenici su se devedesetih godina slikali sa puškama i blagosiljali vojnike koji su odlazili u Srebrenicu.

  11. Samo ti popuj pope a nas ostavi na miru i nije nam potreban tvoj savet, drzi skute papi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.