Pozivu Svetskog fonda za prirodu, World Wide Fund for Nature i učešću u akciji “Sat za planetu zemlju” koja se ove godine obeležava pod sloganom “Isključi svetlo da bolje vidiš”, odazvali su se Kladovo, Negotin, Zaječar i Donji Milanovac. Udruženje ljubitelja prirode “Divljina” po treći put sutra u Kladovu organizuje prigodan program uz sveće povodom ove svetske akcije. Svoje sugrađane pozivaju da im se pridruže u Biblioteci u subotu od 20 i 30. Naravno, da pre toga ugase svetlo.

– Svi koji dođu imaće priliku da u prijatnoj atmosferi uživaju u druženju sa učenicima Muzičke škole “Konstantin Babić” iz Kladova, pevačkom sekcijom Sveti Đorđe udruženja “Metronom” iz Kladova, članovima Kreativnog studija „Putokaz“ Kladovo i kreativcima iz udruženja Divljina Kladovo, a sve to uz podršku Centra za kulturu Kladovo i medijsku podršku Televizije Kladovo i Radio Đerdapa, poručuju iz Udruženja “Divljina”.

Služba za zaštitu životne sredine opštinske uprave Negotin uključuje se i ove godine u akciju WWF i kako najavljuju centralna promocija ove akcije biće održana u subotu 19. marta 2016, od 20 i 30 do 21 i 30 časova, na Trgu Stevana Mokranjca. Trg oslobođenja u Zaječaru koji će u subotu veče simbolično biti sat vremena u mraku, jeste mesto za izvođenje programa koji su osmislili Gradska uprava, Timočki omladinski centar, Tehnička škola, Ekonomsko-trgovinska škola, OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Ljuba Nešić“ i OŠ „Ljubica Radosavljević – Nada“. Mjuziklom „Retrovizor“ predstavljaju su srednjoškolci koji su pripremili i izložbu crteža o zaštiti životne sredine, a osnovci su zaduženi za muzički deo programa.

Inicijativa mladih „Hoću! Mogu!“ iz Donjeg Milanovca takođe se priključuje akciji Svetskog fonda za prirodu.

– Organizovaćemo mini akustičnu svirku na obali na dunavskom keju od 20 i 30, podeliti sveće lokalnim kafićima , a našim sugrađanima i mlađim i starijim, promotivni materijal koji ukazuje na značaj ove svetske akcije, rekao nam je predsednik Inicijative mladih Petar Jovanović uz napomenu da će pozvati i sve ustanove u Donjem Milanovcu da se priključe akciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari