Dok sam premijer, jednako ću se odnositi prema svim građanima. Bilo da je Bošnjak ili Srbin, građanin treba da zna da ću se jednako odnositi prema svima i podjednako brinuti o svakom čoveku. A to smo ovom investicijom uspeli i da pokažemo – rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 

On je u naselju Dojeviće otvorio novu školsku zgradu OŠ „Rastko Nemanjić Sava“ i dečiji vrtić i obišao novoizgrađeni Dijagnostički centar u Opštoj bolnici. Izgradnju sva tri objekta sa sedam miliona evra finansirali su donatori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Premijer je rekao da je njegova odluka bila da se ti objekti grade baš u Novom Pazaru „kako bi i Srbi i Bošnjaci bili zadovoljni“.

– Naši prijatelji iz UAE su od nas jedino tražili da institucijama u koje su uložili damo ime po njima, kojih se ne bi stideli u svakom slučaju, i da nisu ništa uložili – naglasio je srpski premijer.

Predlog donatora je uvažen pa će se bolnica zvati Zajed al Sultan, po osnivaču UAE, škola dobija ime Kalifa bin Zajed al Nahijan, po aktuelnom predsedniku UAE i dečiji vrtić je dobio ime po glavnog gradu zemlje donatora – Abu Dabi. Škola je izgrađena po najmodernijim standardima, ima površinu od 3.724 metra kvadratna, moći će da primi 1.600 đaka u dve smene. Izgrađena je i fiskulturna sala površine 700 kvadrata. U neposrednoj blizini nalazi se velelepno i savremeno opremljeno zdanje dečijeg vrtića površine 832 kvadratna metra. Dijagnostički centar ima 1.400 kvadrata i u narednih nekoliko nedelja biće završeno opremanje najsavremenijim medicinskim aparatima i „biće najlepši u ovom delu Evrope i u njega će dolazi i građani iz okolnih opština“. Vučić je dodao da će biti urađena odeljenja za ginekologiju i neonatologiju kako bi se smanjila smrtnost novorođenčadi u ovom gradu.

Ambasador UAE u Srbiji DŽuma Rašid Seif Zajed al Daheri ocenio je da su izgrađeni objekti simbol prijateljstva njegove zemlje i Srbije, a prihvatanje imena „biće potvrda snažnog prijateljstva između UAE i Srbije“. Potpredsednik Vlade Srbije Rasim LJajić je rekao da je za Novi Pazar veliki dan jer je to najveća investicija u njegovoj istoriji.

Boravak u Novom Pazaru premijer je završio posetom Crkvi Svetog Save u selu Deževa. Crkva je u izgradnji i premijer je obećao da će naredne nedelje stići materijal za pokrivanje tog objekta. Sa premijerom u Novom Pazaru su boravili i ministri Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar, Srđan Verbić i Vanja Udovičić.

Vučić: Ekstremizam ne prolazi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić na kraju jučerašnje posete Novom Pazaru odgovarao je na novinarska pitanja. Nakon hapšenja dva strana državljanina u sredu uveče u Novom Pazaru, jedno pitanje se odnosilo na pretnje ekstremizma u Srbiji. „Mi vodimo računa o interesu svih građana. Bilo kakav ekstremizam ili radikalizam, bilo da je verski ili drugi, ne može da prođe. Građani ne treba da imaju nikakvu sumnju u to da će država da im obezbedi sigurnost i mogu da se osećaju sigurno“, poručio je Vučić i za sledeću sedmicu najavio posetu Beogradu predsednika Vlade Turske Ahmeta Davatoglua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari