Istinomer: Tužilaštvo reagovalo zbog naslovnih strana tabloida 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom detalja izjava osumnjičenog N. J. koji su osvanuli na naslovnim stranama dva tabloida, a proveriće i da li ima elemenata za postupak koji bi se vodio po službenoj dužnosti, objavio je danas Istinomer.

Kako je podsetio Istinomer, detalji otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša objavljeni su na naslovnim stranama Srpskog telegrafa i Informera, a Ministarstvo kulture i informisanja je oštro reagovalo, podnelo prekršajne prijave i obratilo se Republičkom javnom tužilaštvu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet povodom objavljivanja detalja iz izjave osumnjičenog Ninoslava Jovanovića o zlostavljanju devojčice M. K, i preduzeće radnje u cilju utvrđivanja da li su se stekli elementi nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Više tužilaštvo u Nišu koje vodi istragu o ovom slučaju saopštilo je da neće posebno komentarisati način na koji mediji izveštavaju javnost, „s ciljem izbegavanja sekundarne viktimizacije maloletne oštećene“, prenelo je Raskrinkavanje.

Portparol Višeg tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić nije mogao da prokomentariše da li će se baviti ovim slučajem zbog eventualnog curenja podataka iz istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari