INTERVJU Ivan Zeljković, voditelj kviza "Želite li da postanete milioner" (Nova S), o novoj sezoni koja počinje večeras 1foto Ivan Dinić

Od večeras, u 21.30, ekskluzivno na televiziji Nova S, svako veče od ponedeljka do četvrtka, gledaoci će moći da uživaju u novoj sezoni domaćeg izdanja najpopularnijeg kviza na svetu „Želite li da postanete milioner“.

Sinonim za ovaj kviz je njegov voditelj Ivan Zeljković. Pred početak emitovanja nove sezone izjavio je da je prošla sezona Milionera bila izuzetno uspešna.

– Uspešna je ne samo po fantastičnoj gledanosti i najvećim nagradama, već najpre po tome što je Milioner opet pokazao kako bi trebalo da izgleda lepa i pristojna porodična zabava. Gledaoci su željni takvih sadržaja. Bio sam dirnut, jer su do mene neprestano dolazile slike gde cele porodice, nekoliko generacija – od bebe do pradede, sede ispred televizora i zajedno gledaju kviz.  Takmičari će imati novu priliku da testiraju svoje znanje u vrućoj stolici i pokušaju da osvoje maksimalnu novčanu nagradu od 5.000.000 dinara. Hoće li se to i dogoditi videćemo, kaže Ivan Zeljković u razgovoru za Danas.

* Ponovo je kviz „Želite li da postanete milioner“ pred gledaocima, prošle godine se kviz vratio na male ekrane posle višegodišnje pauze, kako je izgledala prošla sezona?

– Kviz Milioner je najpopularniji kviz na svetu, a i kod nas, ali stvarno su rezultati prevazišli sva očekivanja. I zato – evo nas ponovo na Novoj u novoj sezoni. Međutim, ono što je po mom mišljenju najveći uspeh Milionera je to što je opet okupio cele porodice oko ekrana, od pradede do praunuka.

* Šta takmičare i gledaoce očekuje u ovoj sezoni kviza?

– Nova sezona. Novi takmičari. Stari voditelj. Uvek želimo da nam takmičari odlično i najbolje izgledaju dok učestvuju. A siguran sam da ulazimo, i mi i oni, sa željom da neko konačno osvoji pet miliona dinara. Kviz je ostao dosledan ključu uspeha a to je da su nam takmičari zvezde programa i da slušamo nove tople ljudske priče. U prvoj sezoni smo imali i smeh i suze (radosnice), nadam se da će i ova sezona ponuditi isto.

* Kako se nosite s popularnošću?

– S obzirom na to da sam u ovom poslu već više od 30 godina, to je nešto što je nekad lepo, a nekad teško. Svakako, mnogo je više lepih trenutaka pa nije tako teško nositi to breme. Na kraju krajeva, svako od nas koji se bavi javnim poslom, zna u šta se upušta, a kad mu se ne svidi skloni se dalje od oka javnosti. Dok nas ima na ekranima, znači – dobro je.

* Koje trenutke iz prethodne sezone pamtite, možete li da ispričate neku anegdotu sa snimanja?

– Jedna od stvari koja mi je prošle sezone ostala u sećanju, uveren sam za ceo život, jeste ulazak u studio Milionera posle deset godina. Kao da se u tih deset sekundi stuštilo svih deset godina provedenih na sceni kviza. Takođe prošle sezone već u prvoj epizodi smo imali legendarnu takmičarku Aleksandru Ličinu, koja je tako divno odgovarala i pričala, odmah je postavila rekord kviza. Neka tako bude i ove godine i da stalno obaramo rekord i slušamo divne priče takmičara!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari