Prokić: Poražavajuće što neke vakcina interesuje samo zbog putovanja (VIDEO, PODKAST))

Koordinatorka epidemiološkog tima Ujedinjeni protiv kovida u rubrici „Intervju na mreži“ na Fejsbuk stranici Danasa

Ostavite komentar


  1. Ne brini draga zdravsrveni radnici su itekako infoemisani jer citaju…zaboravila si 3000 din

  2. A zasto Inep ne objavljuje rezultate studije koju sprovodi? Ovaj stepen neinformisanosti je nepodnosljiv. Svi živimo u mraku, jer pravih i tacnih informacija, nigde nema.

  3. A ko je za to kriv? Oni što su od svega napravili ne pozitivnu već negativnu kampanju. Država i “ stručnjaci“. Ja i dan danas nemam poverenja ni u jednu vakcinu. Možda samo Rusku jer sem prepričavanja tuđih reči niko u Srbiji nije dokazao ništa što se tiče bezbednosti, trajanja, čipovanja, kontra indikacija. Gde ja sada Ruski Sputnjik? Zbog EU se ne pominje? Sinofarm traži treću dozu, Fazer i Astra Zeneka kontra indikacije, primiš revakcinu i nosiš i dalje masku da se ne zaraziš. I ko će da veruje ovoj državi i zdravstvu? Ja ne Boga mi.

    1. Čim je registrovana, to znači da je sve to dokazano. Druga je stvar što Vi više verujete Youtube stručnjacima.

  4. Sta ste vi ocekivali?Krdo samo ceka da se digne rampa pa da obelezeni jurnu na pasu tj. Ponovo sverc svega i svacega,juris u guzvu,ko sta dovati.

  5. svi koji su preležali kovid, imaju zaštitu, ali ona ne traje dugo, dok jedinu potrebnu zaštitu nudi vakcina???

  6. Trenutno je nepoznanica kako osoba koja je vakcinisana a dobije kovid, može da prenese virus na druge???
    svejedno, vakcinišite se ponovo

  7. okruženju koje ugrožavaju time ako se ne vakcinišu.
    kako nevakcinisani ugrožavaju vakcinisane?

  8. Poražavajuće je da neke ljude vakcina interesuje samo zbog putovanja, a manje zbog svog i tuđeg zdravlja. Zbog mog zdravlja bih uzeo kinesku, ali tamo gde bih putovao ne vole ruse i kineze. a ja ne bih iRNK. Kada se ljudi igraju sa tim stvarima, uvek nešto pođe naopako(Iako ta tehnologija nije nova, to je prvi put da je takva vakcina odobrena za upotrebu, pa i dalje postoji zabrinutost o njenoj bezbednosti.)

  9. potpuno je legitimno da neko, bilo ko, razmislja o vakcinaciji u vezi sa svojim zivotnim, privatnim planovima ili obavezama. Nekome porodica zivi u inostranstvu, nekome supruznik, verenica ili prijatelji. Sve je to vrlo normalno i opravdano. Nemojte besmisleno napadati i stigmatizovati. Nikoga, bas nikoga. To je cak i zabranjeno

  10. Eto pošto ste vi ujedinjeni i imate neku organizaciju i mislite da ste najpametniji lepo tražite da štampaju nove upitnike koji se popunjavaju prilikom vakcinacije i stavite umesto na ličnu odgovornost na odgovornost ujedinjenih protiv kovida. Svi samo laprdate odakle ti samo hrabrost da ubeđuješ trudnice i žene koje tek treba da zatrudne da se vakcinišu na osnovu koje studije tvrdiš.. šta vakcinisala se neka pre godinu dana i porodila se.. nemaš praktični elemenata da tvrdiš da će sve biti u redu jer nije pršlo devet meseci od početka vakcinacije koliko bolesno samouveren treba da budeš da takvo nešto tvrdiš. Tako da lepo na papir stavite da je na vašu odgovornost primanje vakcine pa pričajte da može da se bode i u glavu.

    1. Pa stavio sam.. i vakcinisao sam se i ne nosim masku.. bio sam u kontaktu sa zaraženima i sve je sasvim ok.. ovi koji su u medjuvremenu zaraženi i koji leže ili su preležali niko od njih , niko ne kaže da mu je bilo ili jeste ok… svi ćute bez komentara…

  11. kolika fama da narod treba detaljno informisati o vakcinaciji. Pa da li se toliko informiše narod o plombama kad treba da ode kod zubara? A ne odbijaju da se voze autoputevima o čijem se ugovaranju i ceni ne zna ništa. Neka manje gledaju rijalitije pa neka se informišu. Ne može se ni pomoći svima. Neko mora da bude i gubitnik.

  12. Ispada da Srbija ima 10 miliona stanovnika, ako ćemo verovati podatku od 26%.

  13. Sve vas koji pozivate na tiho samoubistvo bih evidentirao i jednog dana kada istina konačno ugleda svetlo dana poslao na doživotnu robiju.

  14. Pošto svakodnevno odgovarate na pitanja ja pitam: Da li je moguće vakcinisati se bez potpisivanja nekog papira i šta se sve u njemu pominje?

    1. Nije. Za svaku vakcinu se potpisuje papir. Tako je i sa svim vakcinama koje ste ikada u životu primili – potpišete Vi ili ako ste maloletni potpiše roditelj. Da li znate koliko vakcina primaju deca od rođenja pa do školskog uzrasta potpuno regularno? I za svaku roditelj potpisuje saglasnost. Ako idete u Afriku, Aziju, Južnu Ameriku takođe zavisno od mesta dobićete odgovarajuću vakcinu za koju ćete da potpišete. Šta je tu nejasno?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.