Naznaka stare forme srpske teniserke Ane Ivanović i odlične igre ruske tinejdžerke Anastazije Pavljučenkove su najčešće teme o kojima se proteklih dana pričalo na Indijen Velsu, bar što se ženskog turnira tiče. Koja od njih dve će duže zadržati pažnju teniske javnosti odlučilo je polufinale koje je igrano rano jutros. Bio je to prvi susret aktuelne šampionke Indijen Velsa i teniserke koja je okarakterisana kao najprijatnije iznenađenje kalifornijskog Premier turnira.

U ovaj meč srpska igračica je ušla znatno odmornija u odnosu na svoju rivalku, jer Ivanovićeva u četvrtfinalu nijednom nije morala da udari lopticu s obzirom na to da joj je Austrijanka Sibil Bamer predala duel. Sa druge strane Pavljučenkova je nadigrala Poljakinju Agnješku Radvansku (7:6, 6:4) i tako dobila priliku da prvi put u karijeri odmeri snage sa Anom Ivanović. Anastazija Pavljučenko, 42. sa ATP liste, inače je na startu Indijen Velsa iznenadila najbolju srpsku igračicu Jelenu Janković.

– Gledala sam Ivanovićevu, ali samo na televiziji. Nema sumnje u to da je ona zaista odličan igrač. Za mene je najbitnije da u ovom polufinalu dobro odradim svoj posao i da imam samopouzdanja kod svakog poena – izjavila je Pavljučenkova, koju teniski stručnjaci većsvrstavaju u veliku nadu ženskog tenisa.

– Veoma sam uzbuđena zbog svega što mi se dogodilo protekle nedelje. Pobedila sam nekoliko odličnih igračica i prvi put sam u polufinalu.

Ukoliko prođe u finale Ivanovićeva će titulu Indijan Velsa u finalu braniti protiv Vere Zvonareve. Ruska teniserka sinoćje u polufinalu savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenko – 2:0 (6:3, 6:3). Zvonareva se nalazi u sjajnoj formi i na ovom turniru do sada nije izgubila ni jedan set. Ukupni nagradni fond turnira iznosi devet miliona dolara.

Federer preko Verdaska do Mareja

Rodžer Federer je uspeo da nadigra Fernanda Verdaska- 2:0 (6:3, 7:6) i da peti put u poslednjih šest godina obezbedi plasman među četiri najbolja tenisera na Indijen Velsu. Federer će se u polufinalu sastati sa Endijem Marejem, koji je u drugom polufinalnom duelu nadigrao Hrvata Ivana Ljubičića – 2:0 (7:5, 7:6). Biće to prilika da se drugi teniser sveta revanšira Britancu za tri vezana poraza – u Madridu, Masters kupu u Šangaju i Dohi. Marej je jedan od retkih igrača koji protiv Federera ima pozitivan skor. Oni su odigrali ukupno sedam mečeva, a Škot je slavio pet puta. Za polufinalna mesta u drugom delu žreba boriće se branilac trofeja Novak Đokovići Endi Rodik, kao i najbolji teniser sveta Rafael Nadal i Argentinac Huan Martin del Potro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari