Novinari vodeće italijanske agencije Ansa juče su počeli četvorodnevni štrajk u znak protesta zbog najavljenih otpuštanja u periodu 2008-2009. Zbog štrajka, agencija neće objavljivati vesti do utorka ujutru. Novinari su rekli da traže da se povuče plan uprave koji predviđa smanjenje broja novinara za 15 odsto i u kome se „direktno govori o 50 prekobrojnih osoba, od kojih je sedam kolega već otišlo iz agencije“.

Novinari vodeće italijanske agencije Ansa juče su počeli četvorodnevni štrajk u znak protesta zbog najavljenih otpuštanja u periodu 2008-2009. Zbog štrajka, agencija neće objavljivati vesti do utorka ujutru. Novinari su rekli da traže da se povuče plan uprave koji predviđa smanjenje broja novinara za 15 odsto i u kome se „direktno govori o 50 prekobrojnih osoba, od kojih je sedam kolega već otišlo iz agencije“. Novinari su podsetili da su pre tri meseca obustavili štrajk, pošto ih je predsednik agencije Boris Bjankeri uverio da neće biti otpuštanja.
Budimpešta – Francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio je juče u Budimpešti, posle susreta sa mađarskim predsednikom Laslom Šoljomom, da u EU nema „malih i velikih zemalja“ i da svi „imaju pravo da govore“. Sarkozi je aludirao na izjavu bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka koji je istočnoevropskim zemljama zamerio što su podržale intervenciju SAD u Iraku 2003, rekavši im da treba da „ućute“. Govoreći o položaju manjina, s obzirom na to što veliki broj Mađara živi izvan zemlje, Sarkozi je rekao da Francuska ne podržava nikakav vid teritorijalnih promena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari