Pozivu PRO programa iz osam opština jugozapadne Srbije (Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Raška, Tutin, Sjenica, Priboj i Prijepolje) konkurisalo je više od 70 udruženja građana za dobijanje sredstava iz Fonda za učešće građana. Za dva meseca na konkurs su stigla 82 projekta. Koji programi će dobiti finansijsku podršku konačno će se znati u drugoj polovini ovog meseca, posle selekcije na opštinskom i regionalnom nivou.

Pozivu PRO programa iz osam opština jugozapadne Srbije (Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Raška, Tutin, Sjenica, Priboj i Prijepolje) konkurisalo je više od 70 udruženja građana za dobijanje sredstava iz Fonda za učešće građana. Za dva meseca na konkurs su stigla 82 projekta. Koji programi će dobiti finansijsku podršku konačno će se znati u drugoj polovini ovog meseca, posle selekcije na opštinskom i regionalnom nivou. Fond za učešće građana za ove projekte ima budžet od blizu šest miliona dinara, odnosno svaki projekat će moći da računa na maksimalnih 320 hiljada dinara. Udruženja građana koja su konkurisala za ova sredstva morala su da ispune i uslov da imaju partnerstvo s nekom opštinskom organizacijom i da svoj program završe u junu ove godine.
Fond za učešće građana formiran je u novembru prošle godine i samo je jedan deo PRO programa. Cilj je da se finansijski podrže projekti koji su u funkciji poboljšanja života građana i doprinose poboljšanju kvaliteta opštinskih usluga. PRO program podržava održivi društveno-ekonomski ovih osam opština u jugozapadnoj Srbiji. Finansira se i realizuje u saradnji Vlade Srbije, Evropske unije preko Evropske agencije za rekonstrukciju, Vlade Švajcarske preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i opština Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Raška, Tutin, Sjenica, Priboj i Prijepolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari