Najmanje devet civila je ubijeno tokom jučerašnjeg bombardovanja snaga NATO na navodno uporište talibana na severoistoku Avganistana, izjavio je visoki lokalni zvaničnik. Među ubijenima je dvoje dece, pet žena i dva muškarca. Snage NATO bombardovale su rano juče njihovu kuću odgovarajući na napad koji su nešto ranije iste noći izveli talibanski pobunjenici u distriktu Nidžrab, u provinciji Kapisa, izjavio je pomoćnik guvernera te provincije Sajed Daud Hašimi.

Najmanje devet civila je ubijeno tokom jučerašnjeg bombardovanja snaga NATO na navodno uporište talibana na severoistoku Avganistana, izjavio je visoki lokalni zvaničnik. Među ubijenima je dvoje dece, pet žena i dva muškarca. Snage NATO bombardovale su rano juče njihovu kuću odgovarajući na napad koji su nešto ranije iste noći izveli talibanski pobunjenici u distriktu Nidžrab, u provinciji Kapisa, izjavio je pomoćnik guvernera te provincije Sajed Daud Hašimi. Avganistanski predsednik Hamid Karzai „oštro je osudio“ samoubilački napad, ali i odgovor američkih vojnika koji su juče ubili deset civila. U saopštenju se dodaje da je Karzai zatražio od „nadležnih organa da ispitaju okolnosti pod kojima je došlo do napada“.
Bagdad – Najmanje 26 osoba poginulo je juče dok je 50 ranjeno u centru Bagdada, u eksploziji automobila bombe u trgovačkom delu grada, saopštile su snage bezbednosti. Eksplozija se dogodila u blizini pijace knjiga, u komercijalnom kvartu u kome trgovine imaju i suniti i šiiti. Nasilje u Bagdadu ne jenjava, i pored operacije koju su sredinom februara počele da zajednički sprovode iračke i američke vojne snage sa ciljem vraćanja bezbednosti i poštovanja zakona. U okviru te operacije, planirano je da u Bagdadu postepeno bude razmešteno čak 90.000 vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari