Izabrane komisije za ocenu medijskih projekata 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je danas ko će biti članovi komisija za ocenu medijskih projekata koji će biti sufinansirani iz budžeta.

Najviše sredstava, 70 miliona dinara, biće izdvojeno za televizijska projekte, a o raspodeli novca odlučivaće Zoran Gavrilović iz NUNS-a, Gvozden Nikolić iz Udruženja medija i medijskih radnika, Aleksandar Stanojević iz Društva novinara Niša i nezavisni stručnjaci – Violeta Jovanov Peštanac i Slobodan Stanković.

U komisiju za raspodelu novca za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija imenovani su Edib Honić iz UNS-a, Ivana Kahrmann iz NUNS-a, Zoran Veličković iz Profesionalnog udruženja novinara Srbije i nezavisne stručnjakinje za medije Nada Gagić i Mirjana Aleksić, saopšteno je iz UNS-a.

U komisiju za ocenjivanje projekata za radio imenovani su Olivera Milošević ispred UNSa, Miloš Rajković predstavnik RAB Srbija, Slađana Aleksić iz Profesionalnog udruženja novinara Srbije i nezavisni stručnjaci za medije – Vladimir Jovanović i Predrag Azdejković.

O raspodeli novca koje je Ministarstvo izdvojilo za internet medije odlučivaće Nevena Ružić iz NUNS-a, Biljana Selaković- RAB Srbija, Slobodan Đurić iz Udruženja sportskih novinara Beograda i nezavisni stručnjaci Saša Mirković i Ilija Stojanović.

U komisiji za ocenu projekata namenjenih organizovanju i učešću u naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređenju profesionalnih standarda u oblasti javnog informisanja imenovani su samo nezavisni medijski stručnjaci – Mugdim Šehalić, Olga Drecun, Jovan Bukovala, Muharem Mutabdžija i Jelena Knežević.

Članovi komisije za ocenu projekata za izdavače elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija su Emilija Marić iz Udruženja elektronskih medija „ComNet“, Nadežda Budimović iz Lokal presa, Boban Mitić iz UNS-a i Željka Petrović i Nebojša Veličković, nezavisni medijski stručnjaci.

Imenovane su i komisije za sadržaje na jezicima nacionalnih manjina, za projekte namenjenih osobama sa invaliditetom, za sadržaje namenjene pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona i za projekte koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari