Izabrane škole kandidati za model ustanove inkluzivnog obrazovanja 1Foto: Nenad Kovačević

Šest škola izabrano je za kandidate za model ustanove u oblasti obrazovanja na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo prosvete.

To su OŠ „8. oktobar“, Vlasotince, OŠ „Sveti Sava Beograd, OŠ „Kosta Trifković“, Novi Sad, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Svilajnac, Osnovna i srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak“, Ruski Krstur i Biotehnološka škola „Šumatovac“, Aleksinac.

U okviru projekta „Unapređeni ravnopravni pristup i završavanje preduniverzitetskog obrazovanja za decu kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška – Učimo svi zajedno”), koji sprovode Ministarstvo prosvete i Unicef, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, ove škole će dobiti podršku za unapređivanje stručnih i organizacionih kapaciteta i pripremiti se za podnošenje zahteva za sticanje statusa model ustanove za inkluzivno obrazovanje i vaspitanje.

„Na poziv upućen osnovnim i srednjim školama prijavile su se 24 škole koje su odlično predstavile svoje kapacitete, rezultate rada i razvijenu inkluzivnu praksu, tako da je komisija je imala izazovan zadatak da donese odluku o izboru šest obrazovnih ustanova“, kažu u Ministarstvu prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari