Izgoreo kafe u Smederevu 1Foto: Dejan Đorić

U jednom od najpoznatijih kafea u centru Smedereva ATW-u (Around The World) tokom prepodneva dogodio se požar u kome nije bilo povređenih, ali je potpuno izgoreo unutrašnji deo objekta i načinjena je znatna materijalna šteta.

Tri vatrogasna vozila su gasila požar i relativno brzo je stavljen pod kontrolu, dok su iz bezbednosnih razloga evakuisani stanari iz okolnih zgrada. Radnici elektrodistribucije odmah po dolasku isključili su struju i u tim objektima. Kao mogući uzrok požara mogao bi da bude odžak, odnosno kotao za grejanje u unutrašnjem delu objekta koji koristi pelet, napominju vatrogasci i dodaju da je bilo dosta masnoće koja je pomogla razvoju požara.

Vatra je buknula tokom prepodneva, kada su u objektu bili gosti kafea, na sreću u unutrašnjem delu zgrade, tako da nije bilo povređenih.

Oko podneva, kada je požar i ugašen, korisnicima u okolnim stambenim i poslovnim objektima je priključena električna energija. Na osnovu zgarišta koje je vidno nakon požara, može se pretpostaviti da je materijalna šteta velika. Pored problema sa vatrom, tokom prepodneva je deo centra Smedereva ostao i bez vode zbog pucanja cevi promera 300 milimetara na trgu ispred zgrade Gimnazije.

Ekipe JKP Vodovod su odmah po dobijanju informacije o kvaru, izašle na lice mesta, bager je otkopao kritičnu tačku, ali curenje do podneva nije bilo sanirano. Po rečima dežurnog dispečera u Vodovodu, bez vode su korisnici u Ulici Save Nemanjića, ali nije nemoguće da, zbog obima kvara i neophodne intervencije, snabdevanje bude isključeno i u okolnim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari