Izgradnja novih stanova u Skojevskom naselju pauzirana dok se ne čuje stav žitelja 1foto Vuk Jeremić Danas

Žitelji Skojevskog naselja zadovoljni su napustili jučerašnju javnu sednicu Komisije za planove skupštine grada, nakon što je odlučeno da se organizuje sastanak na kojem će nadležni da saslušaju njihov predlog plana detaljne regulacije za taj deo opštine Rakovica.

Kako je Danasu rekao Dejan Jovanović iz udruženja građana Bitka za Košutnjak sastanak će biti održan krajem naredne nedelje do kada će građani detaljnije razraditi planove za rekonstrukciju svog naselja.

Prema Jovanovićevim rečima, članovi komisije su sa odobravanjem reagovali na predlog građana da se onemogući legalizacija objekata koji su bespravno izgrađeni duž ulice Kneza Višeslava.

– U pitanju je između petnaest i dvadeset besprizornih objekata koji su potpuno ilegalno podignuti na trasi infrastrukture. Zakon kaže da nijedan objekat koji blokira pristup infrastrukturi ne može da bude legalizovan i da kao takav mora da se ruši. Ukoliko to bude bio epilog, biće to pobeda države nad organizovanim kriminalom, ističe Jovanović.

Podsetimo, građani Skojevskog naselja oštro su se usprotivili Planu detaljne regulacije prostorno-istorijske celine Topčider – 2. faza, 4. celina, koji predviđa gradnju dodatnih stambenih kompleksa. Planom je bilo predviđena izgradnja dodatnih 500 stambenih jedinica što bi prema rečima stanovnika, učinilo život u naselju nemogućim.

Stanovnici su na javnoj sednici Komisije za planove predali potpise 1507 građana naselja, oštro se protiveći predloženim izmenama. Prema planu, pored stambenih kompleksa bila je predviđena i izgradnja mreže saobraćajnica i parkinga, zelenih površina i skverova, vrtića i biciklističkih staza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari