Izgradnja škole u Novom Sadu u naselju za bezbednjake: Posao dobio poznati član SNS-a 1Foto. Grad Novi Sad

Počela je izgradnja škole u Novom Sadu, koja će se nalaziti na Jugovićevu, u naselju za bezbednjake, a kamen temeljac svečano je položio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

– Ovo naselje iz godine u godinu, postaje sve atraktivnije i ugodnije za život. Zato mislimo na stanovnike Jugovićeva, a posebno na one koji će tu tek stasavati i odrastati. Tako danas gledamo u buduću školu, za čiju izgradnju iz budžeta grada ulažemo milijardu dinara. Novi Sad je u budžetu za ovu godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će ostatak biti izdvojen u naredne dve godine. Nakon okončanja radova na objektu u Ulici Aleksandra Benjaka, što očekujemo da će biti za dve i po godine, ova škola imaće 16 učionica, salu za fizičko sa tribinom, biblioteku, kuhinju sa kantinom, i to za šest stotina osnovaca koji će uživati u novoj školi – rekao je gradonačelnik i dodao Novi Sad ulaže u infrastrukturno opremanje na teritoriji MZ Jugovićevo, pa je tako u poslednjih dvanaest godina, opredeljeno oko 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta.

Školu će pohađati 600 dece, a nalaziće se na uglu ulica Aleksandra Benjaka i Lenke Dunđerski. Škola se gradi na parceli od gotovo 15.000 kvadratnih metara, a zgrada je jednospratna.

Radove izvodi grupa firmi koju predvodi „Montop Pro“ Marka Bosanaca Bosketa, člana Srpske napredne stranke.

„Uskoro sledi izgradnja četiri potpuno nove škole u Novom Sadu – na Jugovićevu, Satelitu, Adicama i Sajlovu“, najavio je gradonačelnik.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari