Izložba Novi Dan od 15. do17. jula u kući Đure Jakšića 1Foto: Novi Dan

Treća po redu izložba pod nazivom „Novi Dan“ je deo angažovanja OT Centra na destigmatizaciji i prihvatanju osoba sa mentalnim poteškoćama u Srbiji, kao i početak razvoja jednog vida socijalnog preduzetništva. Takođe izložba pokazuje mogućnosti Radne terapije u zaštiti mentalnog zdravlja.

Kako kažu organizatori, specifičnost izložbe je ta što je skoro cela postavka nastala u radno terapijskim procesima nakon epidemije Coronavirus-a u Srbji, takođe autori su osobe koje su se susrele u nekom periodu života sa mentalnim poteškoćama, a koji koriste usluge OT Centra i nemaju nikakvo formalno obrazovanje unutar sfere umetnosti.

„Svaki rad je nastao kao produkt okupaciono terapisjkog procesa uz profesionalno vođstvo“, navodi se u saopštenju.

Izložba će se održati 15.-17. Jula u kući Đure Jakšića, Skadarska 34, Beograd. Otvaranje izložbe je u petak 15.jula u 19h. Tokom vikenda galerija će biti otvorena od 14h po letnjem radnom vremenu. U subotu 16.jula u periodu od 16-18h posetioci će imati priliku da uz autore radova prođu kroz izložbu i tom prilikom moći će da čuju na koji način su nastali radovi, biće u prilici lično da vide način nastajanja radova kroz okupaciono terapijski proces.

Uz autore radova tu će biti  radni terapeuti i saradnici iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja koji će podeliti njihova iskustva i na koji način su se morali profesionalno adaptirati kako bi pružili terapijske usluge nakon epidemije u radu sa korisnicima, koji su prevazišli sve prepreke da bi došlo do izložbe „Novi Dan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari