Janković: Kovid bolnica u Kruševcu uskoro puna 1Foto: Beta/Klinički centar Niš

Zbog rasta broja hospitalizovanih, u narednih nekoliko dana u kovid bolnici u Kruševcu više neće biti slobodnih mesta, izjavio je zamenik direktora Niškog kliničkog centra Radmilo Janković, koji je trenutno u kruševačkoj bolnici.

„Imamo puno pacijenata. Pripremaju se i druge bolnice na jugu da uđu u kovid sistem. Verovatno će se za pet do sedam dana napuniti Kruševac. Od Kraljeva do Negotina i od Jagodine do Preševa, svi dolaze ovde. To su uglavnom jako teško slučajevi sa minimumom životnih funkcija, životno ugroženi. Oni su se ili lečili kod kuće, ili se nisu javljali lekarima“, rekao je Janković za portal Nova.rs.

U kruševačkoj kovid bolnici takođe je i veliki broj starijih pacijenata, a Janković dodaje da su mlađi pacijenti „oni koji određuju sudbinu ovog talasa“ i „oni koji praktično šire zarazu“.

„Mlađi uglavnom nemaju težu kliničku sliku, ali ovde su uglavnom oni nesrećni stariji ljudi koje su oni zaraili. Mi ovde imamo deset pacijenata starijih od 90 godina i 60 pacijenata starijih od 80 godina. To je jedna tužna i razočaravajuća situacija“, rekao je Janković.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Janković: Kovid bolnica u Kruševcu uskoro puna”

  1. Pa da, kada ih dovode iz tog regiona. Ostale bolnice prazne. Kako fin nacin da se kreira percepcija i izazove panika.

  2. Krizni stab ce preduzeti mere kad bude 5000 Zarazenih na dnevnom nivou,zaista smesno.
    POLITIKA IZNAD STRUKE
    (Kao i u svim segmetima ove zemlje i ovog drustva)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.