Javna rasprava o matičnim knjigama

Ostavite komentar


  1. Oooo, posle 70 godina haranja komunističke oligarhije po ovoj oblasti, …javlja se genijalac koji hoće da ““od građana čuje““ šta je najvažnije … stvarno genijalci – još jedan ““interni dijalog““, POSLE SVEGA !!???

  2. Podatak o promeni pola je najosetljiviji po svojoj prirodi, i mi koje smo prošle kroz tu proceduru ne bismo smele biti prisiljene na outovanje tog tipa pred raznim ljudima koji dodju u kontakt sa izvodom. Taj podatak u izvodu mora da bude opcioni, po želji same osobe. Ja sam tu promenu uradila davne 1995. godine, prvom prilikom kad su lekari bili spremni da mi pomognu. Ja NE želim da mi to piše u bilo kom dokumentu, jer je to za mene koja sam promenu uradila 1995. godine i ona je za mene odavno praistorija, samo mogući izvor novih neprijatnosti, segregacija i diskriminacija. Moj pol je ženski i to je sve što je potrebno svi i bilo ko da zna. Ja nemam nikakvu potrebu da mi se taj čin medicinske procedure navodi u bilo kom dokumentu. Dozvolite mi da o deljenju tako osetljive informacije o svom transrodnom identitetu to jest o promeni pola odlučujem sama! Jedina osoba koja je to trebalo da sazna jeste moj dečko, i njemu sam i saopštila sama. Za druge ljude je to nebitno! Hvala.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.