Javni uvid za nove zgrade u Zrenjaninu, koje grade Zemunci 1Foto: M.P./Danas

Cene nekretnina i nove stambene gradnje u Zrenjaninu u stalnom su porastu, kavdratni metar novih stanova košta 1350 evra a najava dolaska novih investitora podgreva nova poskupljenja.

Novi investitor dolazi iz Zemuna, saopštila je lokalna gradska administracija, koja je objavila javni uvid.

Kako su naveli, Zemunski investitor planira izgradnju osmospratne zgrade u Ulici Brigadira  Ristića  u Zrenjaninu, tačnije na praznoj parceli kod zgrade Cebe, na potezu između naselja Mala Amerika i Brigadira Ristića.

Pored te lokacije proticao je  rukavac Begeja ali je formiranjem Gradskih jezera ostalo neuređeno jezero. na kraju je jezero zatrpavano a prostor planiran da bude preuređen u sportske i rekreativne površine. I slovenački Tuš je planirao u jednom trenutku kupovinu placa za gradnju prodajnog objekat ali  seo dusatlo.

Novi investitor je najavio javni uvid u prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, na prostoru koji obuhvata neograđeno zemljište i prvu susednu kuću.

Kompleks bi trebao da ima 384 stambene jedinice, 8 prodavnica, 212 parkirnih mjesta u podrumu, visine 30 metara. Pristup lokaciji planiran je sa nove saobraćajnice, produžetka ulice Žarka Zrenjanina, čime će ovaj deo grada i infrastruktura promeniti sliku, jer će biti uklonjeni napušteni i produženi objekti u ulici brigadira Ristića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari