U glavnom žrebu za turnir u Majamiju bilo je čak osmoro srpskih tenisera, a noćas su igrala jedina dva preostala predstavnika naše zemlje – Jelena Janković i Nenad Zimonjić. Osma igračica sveta je prošle nedelje stigla do prvog trofeja u sezoni, pošto je slavila na turniru u Indijan Velsu, pa je pitanje koliko je, pre svega, fizički spremna da izdrži napore na još jednom izuzetno jakom takmičenju. Ponovo se sve nade srpkih ljubitelja tenisa polažu u najbolju „damu“ i „kralja“ dublova, jer su ih ostali „orlovi“ prerano ostavili same na otvorenom moru.

Od igrača koji su već spakovali kofere na Floridi, najviše su pokazali oni od kojih se, možda, to i najmanje očekivalo. Jedino je Ana Ivanović, nekada prva a sada 58. teniserka sveta, uspela da preskoči prvu prepreku i položi „oružje“ tek pred šestim nosiocem Agnješkom Radvanskom iz Poljske. Međutim, najveći plus, dobio je mladi Filip Krajinović koji je svoju „vajld-kartu“ iskoristio da namuči Džejmsa Blejka, pa je Amerikanac morao da igra tri izuzetno neizvesna seta ne bi li se plasirao u drugo kolo.

Razočaravajući četverac predvodi drugi reket planete Novak Đoković, koji se sapleo o prvi stepenik u liku i delu Olivijea Rohusa iz Belgije, pa se san o novom trofeju razbio kao mehur od sapunice. Na prvom ispitu pali su i Viktor Troicki i Janko Tipsarević, za koje su Argentinac David Nalbandijan i Nemac Filip Pečner bili nerešiva enigma. Ekspresno je eliminisan i Dušan Vemić u konkurenciji dublova.

Forma srpskih tenisera nimalo ne raduje pred važne duele koji ih očekuju u nastavku sezone. Porazi u ranoj fazi nadmetanja nisu slučajnost, već gotovo pravilo u prva tri meseca takmičarske 2010. godine. Đokovićev trofej iz Dubaija bio je samo trenutni bljesak našeg najboljeg igrača, Viktor i Janko igraju po sistemu toplo-hladno, sa dužim boravkom u „minus“ fazi, dok su loše partije „prizemljile“ Anu Ivanović daleko od vrha WTA liste.

Najveću konstantnost u formi prikazuje najiskusniji Nenad Zimonjić, koji je prigrlio trofeje u Sidneju i Roterdamu, a bio je i vicešampion Australijan opena i Indijan Velsa.

Dvojac igrao noćas

Jelena Janković je noćas igrala svoj meč trećeg kola protiv Elene Vesnine iz Rusije, dok je Nenad Zimonjić u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom nastupio u prvoj rundi dublova protiv Urugvajca Pabla Kuevasa i Čileanca Fernanda Gonzalesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari