Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena je na startu međunarodnog turnira u Sidneju, jer ju je već u prvom kolu pobedila Mađarica Agneš Šavaj sa 2:1 (5:7, 6:1, 7:5).

Na WTA turniru u Sidneju Jelena Janković je bila postavljena za sedmog nosioca i to je bila poslednja prilika za odmeravanje snaga uoči Otvorenog prvenstva Australije, koje počinje 18. januara.

Jankovićeva je sezonu započela porazom. Ovo je bila druga pobeda Šavaj u isto toliko mečeva protiv Jelene. Prethodno, bila je bolja i u Pekingu 2007. godine.

– Ovo mi je bio prvi meč u sezoni. Bila sam malo nervozna, pogotovo zato što nisam igrala dva meseca – izjavila je Džej-Džej posle poraza.

Već naredne nedelje počinje Australijan open, ali Jelena tvrdi da nema razloga za neraspoloženje.

– Samo želim da ostanem pozitivna i nadam se da ću biti spremna za Melburn – dodala je osma teniserka sa WTA liste, a sedmi nosilac u Sidneju.

Mađarica je iskoristila čak deset od 17 brejk lopti, a Jelena je to uradila sedam puta iz 17 pokušaja. Šavaj, 40. teniserka sveta, napravila je 11, a Srpkinja šest duplih servis grešaka. Na kraju je slabije rangirana teniserka zasluženo slavila posle dva sata i 37 minuta igre.

Nešto posle Jankovićeve na teren u Sidneju izašla je i nekadašnja srpska teniserka Jelena Dokić, koja je ubedljivo savladala Britanku Elenu Baltaču sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2). Nagradni fond turnira u Sidneju je 600.000 dolara, a pobednica će dobiti 98.500 dolara.

Troicki započeo australijsku turneju

Na istom turniru koji je Jelena Janković prerano završila, prvi meč je odigrao i Viktor Troicki. Kasno sinoć po srednjoevropskom vremenu, drugi srpski teniser je u prvom kolu „ukrstio rekete“ sa Francuzom Florentom Serom (28 godina), inače 64. igračem na ATP listi.

Krunićeva „skočila“ za 238 mesta

Srpska teniserka Aleksandra Krunić (16 godina), posle osvajanja titule na ITF turniru u Kini, napravila je jedan od najvećih skokova u istoriji WTA liste i sa 571. mesta, popela se na 333. Osvajanje prvog ITF turnira donelo joj je specijalnu propusnicu za turnir koji se ove nedelje igra, takođe u Kini, u mestu Pinguo za nagradni fond od 25.000 dolara, a na kome je prvobitno bila prijavljena za kvalifikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari