Najbolja srpska teniserka ponovo je uhvatila pobednički ritam. U drugom kolu turnira u Sinsinatiju popularna Džej-Džej pobedila je Ruskinju Mariju Kirilenko – 2:0 (7:6, 6:3). Naredna protivnica Jankovićeve biće teniserka iz Belorusije Viktorija Azarenko, inače deveti nosioc turnira, koja je juče pobedila Ruskinju Anu Čakvetadze – 2:0 (6:4, 6:2). Srpska teniserka je odigrala tri meča sa 20-godišnjom Beloruskinjom i pobedila je 2007. na Otvorenom prvenstvu Australije i u Los Anđelesu, dok je tada mnogo slabije plasirana Azarenka pobedila Jankovićevu 2006. u Majamiju.


Jankovićeva je posle četiri brejka, u 10. gemu servirala za pobedu u prvom setu, ali je zatim dozvolila protivnici da preokrene rezultat na 6:5 i da se bori za opstanak u setu. U taj brejku gubila je sa 0:2, pa izjednačila na 4:4, onda spasila dve set lopte protivnice (4:6), povela sa 7:6 i zatim okončala ovaj deo igre sa 8:6. U nastavku, teniserke su i dalje bile izjednačene. Jankovićeva je povela sa 3:2, a onda napravila brejk i stigla do vođstva od 4:2. Protivnica joj se odmah revanširala i smanjila prednost na 4:3, ali to je bilo sve što je u ovom meču uspela da uradi. Teniserka Srbije osvojila je naredna dva gema i posle jednog sata i 46 minuta došla do plasmana u treće kolo turnira.

Iako je meč bio prilično neizvestan i težak za srpsku teniserku, treba naglasiti da je Jankovićeva uspela da ostane koncentrisana u prelomnim trenucima i na kraju, utisak je, relativno lako „slomila“ protivnicu. Forma je stigla u pravi čas, pred Masters u Torontu, a na srpskoj teniserki je da uspe da je materijalizuje na najbolji način. Kasno sinoć, takođe meč drugog kola, igrala je i Ana Ivanović protiv Melinde Cink, a do zaključenja ovog izdanja mađarska teniserka vodila je 4:3 u prvom setu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari