Svega nekoliko dana po okončanju turnira u Indijan Velsu, počeo je drugi po redu Masters sezone – Majami. Srbija je na startu u singlu imala šest učesnika, Novaka Đokovića, Jelenu Janković, Anu Ivanović, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i Filipa Krajinovića. Skoro svi su bili slobodni u prvom kolu, a jedini je Filip Krajinović posle velike borbe izgubio meč od Amerikanca Džejmsa Blejka.

Danas će igrati najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji se sastaje sa Olivijeom Rohusom. Belgijanac je prethodno u tri seta bio bolji od Rišara Gaskea 7:6, 1:6, 6:4. Đoković ima odlična iskustva iz Majamija, pošto je 2007. godine bio osvajač, dok je 2009. došao do finala, u kojem je izgubio od Endija Marija.

Viktor Troicki će u drugom kolu igrati sa Davidom Nalbandijanom, koji je lako savladao Lukaša Kubota sa 2:0 (6:3, 6:2), dok će Tipsarević čekati pobednika susreta Filip Pečner – kvalifikant.

Jelena Janković biće sedmi nosilac na turniru i igraće takođe danas protiv Marije Koriceve, koja je bila bolja od Kristine Barois sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:3). Ovogodišnje izdanje Majamija odlična je prilika za Jankovićevu da napreduje na WTA listi, pošto je prošle godine poražena u drugom kolu od Žizele Dulko.

Nagradni fond turnira prelazi osam miliona dolara za obe kategorije, a pobednicima će pripasti po 1000 poena.

Ana sinoć protiv Pauline

Iako je porazom na startu Indijan Velsa ispala iz Top 50, Ana Ivanović postavljena je za 25. nosioca. Njoj je protivnica u drugom kolu sinoć bila Paulin Permantije, koja je u tri seta savladala Sibil Bamer 6:3, 3:6, 6:3. Prošle godine je Ivanovićeva izgubila u 3. kolu od Agnješ Šavaj.

Krajinovićev meč karijere

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira Masters serije u Majamiju, ali je oduševio tenisku javnost. On je izgubio meč prvog kola od Amerikanca Džejmsa Blejka rezultatom 1:2 (7:6, 4:6, 4:6), međutim raduje to što je mladi srpski teniser prikazao fantastičnu igru tokom čitavog duela i tako potvrdio da se na njega u bliskoj budućnosti može u potpunosti računati. Duel je trajao čak dva časa i 13 minuta. Blejk će se u drugom kolu sastati sa Brazilcem Tomasom Belučijem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari