Jeremić: Ujedinjenjem opozicije stvorena alternativa, cilj je da oslobodimo Srbiju 1FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se dogovorom te stranke, SSP i DS i drugih stranaka i pokreta o zajedničkom nastupu stvorena alternativa vlasti i da predstoji zajednički rad kako bi bio postignut zajednički cilj da Srbija postane slobodna posle 3. aprila 2022. godine, za kada su najavljeni izbori.

„Ključnu i najvidljiviju ulogu od svih koji će nastupati na bilo kojim izborima ispred Narodne stranke imaće potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare na kojoj je objavljen dogovor o zajedničkom nastupu opozicije, saopšteno je iz Narodne stranke.

„Rekao sam nedavno da moramo da se dogovorimo, a da je sledeća najbolja stvar koju možemo da uradimo da Dragan Đilas, Zoran Lutovac i ja skočimo s mosta. Odlučili smo da se ipak dogovorimo, tako da skakanje s mosta ostavljamo za drugi put u dosta daljoj budućnosti“, rekao je Jeremić.

„Naš zajednički cilj je da političke razlike dolaze do izražaja kroz institucije i slobodnu i javnu raspravu i slobodne medije, kao i da počnemo da živimo kao srećniji i normalniji svet na evropskom kontinentu. Srbija će u budućnosti ponovo početi da liči na evropsku državu i biće tako uređena. Bez obzira što sada nemamo punu podršku i razumevanje naših kolega iz Evrope, kako za slobodne izbore tako i za druge stvari, odlučili smo da se za to izborimo bez obzira na izostanak podrške spolja“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da veruje da će opozicioni savez biti proširen, i ocenio da će biti i onih koji će pristupiti nakon što promene mišljenje.

„Verujem da će u vrlo kratkom roku doći do potpunog ujedinjenja i da će postati jasno da je ovo pravi način ako želimo da promenimo Srbiju. Ostavili smo sa strane partikularne interese i ideološke razlike za neko drugo, srećnije i stabilnije vreme i odlučili smo se da se ujedinimo“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je uveren da će jedinstvena opozicija posle 3. aprila 2022. godine biti prinuđena da jedinstveno brani izbornu pobedu na ulici.

Na pitanje „zbog čega ne želi da Zdravko Ponoš bude za kandidat za predsednika Srbije“, Jeremić je odgovorio da „ne komentariše lažne vesti“.

Jeremić je dodao da će se u koaliciji zajednički dogovarati konsenzusom o nosiocu liste na beogradskim izborima i o kandidatu za predsednika Srbije.

„Nije najkorisnije izlaziti u javnost sa imenima kandidata i izabraćemo najboljeg ili najbolju koja će stati na čelo ove velike i široke kolone“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka demokratska organizacija koja odluke donosi na demokratski način.

„Uskoro će biti održana skupština Narodne stranke i ona će jasno pokazati programska i druga opredeljenja stranke i ne bih iznosio u javnost unutrašnje stranačke stvari. Ima onih koji više vole o tome da govore u javnosti, pa neka oni govore, a sa kolegama iz opozicije ćemo se o svemu dogovoriti“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari