"Jeste došli decu da bijete": Šta se sinoć dogodilo u Bloku 63? 1Foto: N1/Aleksandar Cvrkotić

U Bloku 63 na Novom Beogradu sinoć je došlo do incidenta na protestu stanara koji se protive izgradnji stambenog kompleksa na mestu zelenih površina.

U jednom trenutku grupa građana krenula je da ruši ogradu budućeg gradilišta, nakon čega je došlo do sukoba sa obezbeđenjem, podseća Nova.rs.

Stanari Bloka 63 na Novom Beogradu sinoć su održali treći po redu protest zbog zidanja stambenog kompleksa na jednoj od retkih zelenih površina u tom delu grada. Sudeći po ogradi koja je postavljena, približava se početak gradnje novog objekta.

Međutim, na sinoćnom protestu, građani su hteli da jasno stave do znanja da je za njih bilo kakva gradnja na tom mestu neprihvatljiva, pa su krenuli da ruše ograde koje je tu postavio investitor.

Kako Nova.rs piše, upravo tada je došlo i do inicidenta. Usledio je sukob sa obezbeđenjem, koje je prema pisanju FoNeta anagažovao investitor.

Kako se može videti na snimcima koji su objavljeni, građani su počeli da udaraju po metalnoj ogradi i krenuli da je ruše, u čemu su pokušavali da ih spreče članovi obezbeđenja.

Oni su pokušavali da ih udalje od ograda, grubo ih odgurivali, a okupljene stanare.

„Nije to vaše, alo. Je l’ ovo tvoje? Odakle si ti? idite odavde“, govorili su građani obezbeđenju.

Nakon rušenja ograde, članovi obezbeđenja su krenuli da odlaze, a demonstranti su ih pratili, želeći da im pokažu da ih se ne plaše.

„Jeste došli decu da bijete? Kako vas nije sramota“, govorili su stanari Bloka 63.

Učesnici skupa nosili su platno sa napisima: „Dok vi bušite, mi nećemo spavati, dok vi gradite, mi sa protestima nećemo stajati!!!“, „Rušite terene gradite zgrade šta će deca sutra da nam rade…“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari