JKP "Pogrebne usluge" apeluju da se za Zadušnice na groblja dolazi bez automobila 1Foto: Beoinfo

Za Zadušnice, u subotu 19. juna JKP „Pogrebne usluge“ apeluju na sugrađane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

Kako je saopšteno, u subotu, 19 juna na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova.

Kapije za ulaz motornim  vozilima na groblja biće otvorene od 15 do 18 časova.

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju  je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 19. juna.

Narednog dana, u nedelju, 20. juna, kapije za ulaz motorniim vozilima na groblja biće otvorene od 7: do 19  časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

U nedelju 20 juna na Novo groblje neće biti dozvoljen ulazak motornim vozilima ni licima koja imaju dozvolu za ulazak na ovo groblje.

Za Zadušnice, 19. juna, za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti.

Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 7 do 15 časova, od ulazne kapije ovih grobalja do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, na dan Zadušnica 19. juna posetiocima grobalja će na Novom, Centralnom i groblju Zbeg, u periodu od 7 do 15 časova na usluzi biti službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge“.

JKP „Pogrebne usluge“ apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, s obzirom da su neki nestručno podignuti, dotrajali  i  nestabilni, te u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja posetilaca grobalja.

Posebno skreću pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju prilikom posete groblju.

Oni podsećaju da je u skladu sa važećim propisima deci mlađoj od 10 godina zabranjen pristup grobljima bez pratnje odraslog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari