Još 1.267 novoobolelih, 29 preminulih, 108 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.267 novoobolelih od korona virusa i 29 preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.284.757 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovana su 12.461 smrtni slučaj.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 2.314 pacijenata, od kojih je 108 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 15.846 osoba, a ukupno od marta 7.093.043.

Povezane vesti:

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da će ponovni porast zaraženih od korona virusa biti posle Nove godine po julijanskom kalendaru, odnosno u drugoj polovini januara.

Dok države u okruženju odustaju od novogodišnjih proslava, Srbija se sprema za doček na ulicama.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je ljude da otkažu neke od svojih planova za odmor kako bi zaštitili javno zdravlje, pošto se varijanta omikrona širi globalno, javlja danas BBC.

Čelnici španskog fudbalskog prvenstva usvojili su nova pravila i smernice, usled sve većeg broja zaraženih korona virusom u Španiji i Evropi, preneli su danas tamošnji mediji.

Nakon više od tri decenije u kojima je proizvodnja automobilske industrije premašivala potražnju, tokom pandemije korona-virusa situacija se savim preokrenula. Proizvođačima nedostaju čipovi, došlo je do problema u lancima snabdevanja, rastu cene sirovina.

Velika studija Medicinskog centra Univerziteta u Majncu pokazuje: čak i ljudi koji nisu znali da su zaraženi koronom mogu da pate od postkovidnog sindroma. Pritom su žene češće time pogođene.

Omikron je postao dominantan soj korona virusa u SAD i predstavlja 73 odsto novih infekcija protekle nedelje, saopštili su američki zdravstveni zvaničnici.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan objavavio je da otkazuje predviđeno novogodišnje slavlje u glavnom gradu Britanije zbog drastičnog povećanja broja slučajeva zaraze novim, omikron korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari